Grote garnalen met ras el hanout en groenten met tagliatelle
Description
2
Scale
Ingredients
Garnaalstaarten, schoongemaakt (vers of diepvries) (st) | 10 |
Tomaten, vruchtvlees in grote stukken (st) | 2 |
Spinazie (g) | 300 |
Room (ml) | 150 |
Tagliatelle (g) | 125 |
Ras-el-hanout (thl) | 3 |
Peper, zout |
Instructions
Garnalen
- Diepgevroren garnalen: kook de garnalen ca. 2 min. in water met een scheutje olijfolie. Schep ze uit het water.
- Bestrooi de garnaalstaarten met ras-el-hanout. Bak ze in olijfolie nog een 2-tal min. Ze moeten nog niet volledig gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan.
Tomaten, spinazie
- Leg de tomaten in de pan met het aanbaksel van de garnalen. Zet het deksel op de pan en laat een 3-tal min. stoven. Roer de tomaten om.
- Voeg de spinazie toe. Roerbak het geheel. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
- Giet de room er bij. Leg de garnalen op de groentestoof en laat het geheel nog een 3-tal min. garen.
- Kruid af met peper en zout.
Tagliatelle
- Kook de tagliatelle gaar volgens receptuur in licht gezouten water. Giet af.