Grote garnalen met ras el hanout en groenten met tagliatelle

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Grote garnalen met ras el hanout en groenten met tagliatelle


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Garnaalstaarten, schoongemaakt (vers of diepvries) (st) 10
Tomaten, vruchtvlees in grote stukken (st) 2
Spinazie (g) 300
Room (ml) 150
Tagliatelle (g) 125
Ras-el-hanout (thl) 3
Peper, zout

Instructions

Garnalen

  • Diepgevroren garnalen: kook de garnalen ca. 2 min. in water met een scheutje olijfolie. Schep ze uit het water.
  • Bestrooi de garnaalstaarten met ras-el-hanout. Bak ze in olijfolie nog een 2-tal min. Ze moeten nog niet volledig gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan.

Tomaten, spinazie

  • Leg de tomaten in de pan met het aanbaksel van de garnalen. Zet het deksel op de pan en laat een 3-tal min. stoven. Roer de tomaten om.
  • Voeg de spinazie toe. Roerbak het geheel. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
  • Giet de room er bij. Leg de garnalen op de groentestoof en laat het geheel nog een 3-tal min. garen.
  • Kruid af met peper en zout.

 Tagliatelle

  • Kook de tagliatelle gaar volgens receptuur in licht gezouten water. Giet af.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

26 maart 2020