Groentestoofpotje op Oriëntaalse wijze, gehaktballetjes en gebakken aardappeltjes
Description
2
Een no-nonsens gerecht wat door gebruik van garam masala een oriëntaalse touch krijgt.
Bepaalde supermarkten verkopen kant en klaar verpakte, verse gemengde groenten voor een ovenschotel of – in het seizoen – voor hutsepot. Het kost iets meer, maar zo heb je ook geen overschot. Ik heb een ovenschotelmengeling gekozen met zoete aardappel, broccoli en paprika als hoofdgroenten.
Scale
Ingredients
Gemengd gehakt (g) | 250 |
Gerookt spek, blokjes (g) | 50 |
Paneermeel | |
Eigeel (st) | 1 |
Mosterd (thl) | 1 |
Krieltjes, geschild (g) | 350 |
Groenten (g) | 400 |
Garam masala (thl) | 1 |
Olijfolie | |
Bakboter | |
Groentesausbinder | |
Peper en zout |
Instructions
Krieltjes
- Kook de krieltjes in licht gezouten water beetgaar.
- Giet af en stoom droog. Laat ze afkoelen.
- Snij de krieltjes in partjes of plakjes en bak ze in olijfolie goudbruin.
- Kruid af met peper en zout.
Gehaktballetjes
- Bak de spekblokjes zonder vet in een koekepan.
- Haal de blokjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Meng gehakt, spekblokjes, eigeel, mosterd, peper en zout (hou er rekening mee dat de spekjes ook zout zijn) goed door elkaar. Voeg zoveel paneermeel toe tot je een goed samenhangende gehaktbal kunt maken.
- Rol niet te grote gehaktballetjes van het gehakt (ca. 3 per persoon).
- Breng water aan de kook. Doe de gehaktballetjes in het kokend water en laat ze garen. Als de balletjes boven drijven, schep je ze uit het kookwater.
- Laat ze afkoelen.
- Bak de gehaktballetjes in een mengeling van olijfolie en bakboter aan alle kanten goudbruin.
- Haal de balletjes uit het vet. Voeg wat water toe om zo een beetje vleessaus te maken.
Groentestoofpotje
- Stoof de groenten in boter gaar.
- Voeg 2 el water toe.
- Kruid af met garam masala, peper en zout.
- Bind het stoofvocht met wat groentesausbinder.