Groentestoofpotje met cordon bleu
Description
2
Scale
Ingredients
Krielaardappeltjes (g) | 400 |
Wortelen, in schijfjes (g) | 100 |
Kleine koolrabi (st) | 1 |
Champignons, gehalveerd of in 4 gesneden (g) | 150 |
Belegen kaas, gemalen (g) | 50 |
Slagroom (ml) | 100 |
Bieslook, fijngesneden (bosje) | 1/4 |
Cordon bleu (kant en klaar—st) | 2 |
Ei (st) | 2 |
Olie | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
Krielaardappeltjes
- Kook de krielaardappeltjes in de schil in gezouten water beetgaar. Laat even afkoelen. Halveer ze en bak ze een 10-tal minuutjes goudbruin aan in wat olie. Zet het vuur uit.
Groenten
- Kook de koolrabi en de wortel ca. 10 min.. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
- Bak ondertussen de champignons in wat olie goudbruin.
Ovenschotel samenstellen
- Schep de aardappels, de koolrabi, de wortelen en de champignons onder elkaar. Schep deze aardappel-groentemengsel in de ovenschaal.
- Kluts de slagroom met de eieren. Breng goed op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de bieslook toe.
- Schenk het slagroommengsel over de groenteschotel. Bestrooi met de kaas.
- Laat ca. 30 à 40 minuten gratineren.
Cordon bleu
- Bak de cordon bleu in ruim wat boter goudbruin. Zet het vuur zeker niet te hoog, anders is de buitenkant verbrand voor het vlees gegaard is.