Groentestoofpotje met cordon bleu

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Groentestoofpotje met cordon bleu


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Krielaardappeltjes (g) 400
Wortelen, in schijfjes (g) 100
Kleine koolrabi (st) 1
Champignons, gehalveerd of in 4 gesneden (g) 150
Belegen kaas, gemalen (g) 50
Slagroom (ml) 100
Bieslook, fijngesneden (bosje) 1/4
Cordon bleu (kant en klaar—st) 2
Ei (st) 2
Olie  
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.

Krielaardappeltjes

  • Kook de krielaardappeltjes in de schil in gezouten water beetgaar. Laat even afkoelen. Halveer ze en bak ze een 10-tal minuutjes goudbruin aan in wat olie. Zet het vuur uit.

Groenten

  • Kook de koolrabi en de wortel ca. 10 min.. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
  • Bak ondertussen de champignons in wat olie goudbruin.

Ovenschotel samenstellen

  • Schep de aardappels, de koolrabi, de wortelen en de champignons onder elkaar. Schep deze aardappel-groentemengsel in de ovenschaal.
  • Kluts de slagroom met de eieren. Breng goed op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de bieslook toe.
  • Schenk het slagroommengsel over de groenteschotel. Bestrooi met de kaas.
  • Laat ca. 30 à 40 minuten gratineren.

Cordon bleu

  • Bak de cordon bleu in ruim wat boter goudbruin. Zet het vuur zeker niet te hoog, anders is de buitenkant verbrand voor het vlees gegaard is.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020