Groentestoof met kip, parelgerst en saffraanaioli

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Groentestoof met kip, parelgerst en saffraanaioli


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Parelgerst (g) 140
Sjalot, grof gehakt (st) 1
Wortel, in schijfjes (st) 1
Tomaat, in partjes (st) 2
Witte selder, in ringetjes (stengel) 1
Preiwit, in grove stukken (st) 1
Rode paprika, in grove stukken (st) 1
kKpfilet, in blokjes (g) 250
Look, fijngehakt (t) 2
Groentebouillon, blokje (ml) 680
Platte peterselie (el) 1
Kruidentuiltje (tijm, laurier) (st) 1
Olijfolie  
Peper, zout  
Voor de saffraanaioli
Ei (st) 2
Yoghurt, ongesuikerd (el) 1,5
Limoen, sap 1/4
Saffraanpoeder (capsule) 1
Knoflook (t) 1
Wit brood, zonder korst (snee) 1/2
Melk (ml) 250
Arachideolie (ml) 100
Mosterd (el) 1/2

Instructions

Saffraanaioli

  • Leg het brood in een schaaltje en overgiet met de melk. Laat het brood weken.
  • Doe de dooiers van de eieren in een hoge maatbeker. Doe de stukjes look, het sap van de limoen, de mosterd en de olie. Meng het mengsel met een staafmixer tot een gladde mayonaise. Gebruik de staafmixer om het mengsel tot een gladde mayonaise te mixen.
  • Schep de yoghurt bij de mayonaise. Knijp het geweekte brood wat uit en voeg het ook toe. Strooi het saffraanpoeder in de beker en mix de aioli glad.
  • Breng op smaak met wat peper en zout toe.
  • Laat opstijven in de koelkast tot gebruik.

Parelgerst

  • Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en doe er de parelgerst en 280 ml bouillon in. Kook de parelgerst volgens receptuur gaar.
  • Hou warm.

Groentestoof met kip

  • Bak de kippenblokjes in de olijfolie aan alle kanten goudbruin.
  • Stoof ondertussen in een andere pan de stukjes sjalot en look in wat olie aan. Voeg de prei, de selder, de paprika en de wortel toe. Laat de groenten even meestoven. Roer regelmatig even in de pot.
  • Doe de tomaten en de rest van de bouillon bij de groenten. Voeg ook de kippenblokjes en het kruidentuiltje toe. Breng terug aan de kook en zet het vuur dan zachter. Laat het geheel zachtjes gaar stoven (ca. 15 min.)

Afwerking van de parelgerst

  • Roer voor het serveren nog een beetje olijfolie door de parelgerst. Kruid eventueel nog wat af met zout.
  • Serveer met de groentestoof met kip. De saffraanaioli wordt apart opgediend.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020