Groentepuree met extra groenten, hamburger met mosterdsaus

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Groentepuree met extra groenten, hamburger met mosterdsaus


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Bloemige aardappelen (g) 400
Wortelen, gekleurd (st) 2
Pastinaak, in blokjes (st) 1
Prei (st) 1
Ui (st) 1
Sluimererwten (g) 50
Puntpaprika (st) 1
Hamburger (st) 2
Boter  
Bloem (g) 15
Melk  
Kookroom (ml) 100
Grove mosterd (el) 1/2
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Aardappels

  • Kook de aardappels en de pastinaak gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en stoom droog.
  • Maak een puree met toevoeging van een klontje boter en melk.

Groenten

  • Snij de ui, de paprika, het preiwit en 1 wortel super fijn (of mix kort)
  • Stoof de groenten in olijfolie gaar.
  • Voeg de groenten bij de puree.
  • Kruid het geheel af met peper, zout en nootmuskaat.

Groenten

  • Snij een wortel in schijfjes.
  • Snij de sluimererwten in stukjes van ca. 2 cm.
  • Stoof de groenten beetgaar in boter.
  • Kruid met peper en zout.

Hamburger

  • Bak de hamburgers in olijfolie aan beide kanten goudbruin.
  • Laat ze zachtjes verder garen. Keer af en toe om.

Mosterdsaus

  • Smelt 15 g boter. Voeg 15 bloem toe. Roer goed om. Laat de bloem onder voortdurend roeren bakken tot je een koekjeslucht ruikt.
  • Voeg dan de room toe onder voortdurend kloppen met de garde.
  • Vul aan met melk tot je gladde, gebonden saus krijgt.
  • Voeg de mosterd toe. Naar smaak kan je meer mosterd toevoegen.
  • Kruid af met peper en zout.

 

 

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

10 juli 2020