Groentepuree met extra groenten, hamburger met mosterdsaus
Description
2
Ingredients
Bloemige aardappelen (g) | 400 |
Wortelen, gekleurd (st) | 2 |
Pastinaak, in blokjes (st) | 1 |
Prei (st) | 1 |
Ui (st) | 1 |
Sluimererwten (g) | 50 |
Puntpaprika (st) | 1 |
Hamburger (st) | 2 |
Boter | |
Bloem (g) | 15 |
Melk | |
Kookroom (ml) | 100 |
Grove mosterd (el) | 1/2 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappels
- Kook de aardappels en de pastinaak gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
- Maak een puree met toevoeging van een klontje boter en melk.
Groenten
- Snij de ui, de paprika, het preiwit en 1 wortel super fijn (of mix kort)
- Stoof de groenten in olijfolie gaar.
- Voeg de groenten bij de puree.
- Kruid het geheel af met peper, zout en nootmuskaat.
Groenten
- Snij een wortel in schijfjes.
- Snij de sluimererwten in stukjes van ca. 2 cm.
- Stoof de groenten beetgaar in boter.
- Kruid met peper en zout.
Hamburger
- Bak de hamburgers in olijfolie aan beide kanten goudbruin.
- Laat ze zachtjes verder garen. Keer af en toe om.
Mosterdsaus
- Smelt 15 g boter. Voeg 15 bloem toe. Roer goed om. Laat de bloem onder voortdurend roeren bakken tot je een koekjeslucht ruikt.
- Voeg dan de room toe onder voortdurend kloppen met de garde.
- Vul aan met melk tot je gladde, gebonden saus krijgt.
- Voeg de mosterd toe. Naar smaak kan je meer mosterd toevoegen.
- Kruid af met peper en zout.