Groene soep met kervel en spitskool
Description
4
Scale
Ingredients
Kippenbouillon, van blokje (L) | 2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Kervel (ca. g) | 100 |
Prei, in ringen, het preiwit zeer fijn gesnipperd (st) | 1 |
Bloemige aardappel, in blokjes (st) | 1 |
Ui, grof gesneden (st) | 2 |
Spitskool, in fijne strookjes (st) | 1/4 |
Lettervermicelli (facultatief) (el) | 1 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
- Stoof de ui in wat boter aan. Voeg de knoflook toe en laat even meestoven.
- Voeg het groen van de prei en de aardappel toe. Laat even meestoven.
- Overgiet met de bouillon.
- Doe de kervel erbij (met de steeltjes).
- Breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager. Laat de soep rustig een 20-tal min. garen.
- Mix de soep.
- Breng de soep terug aan de kook. Doe er dan de vermicelli bij. Roer even om zodat de lettertjes niet aan elkaar blijven plakken. Doe er de snippers prei en de fijngesneden spitskool bij. Als de vermicelli gaar is, is de soep klaar.
- Kruid nog af met peper en zout.