Groene soep met kervel en spitskool

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Groene soep met kervel en spitskool


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Kippenbouillon, van blokje (L) 2
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Kervel (ca. g) 100
Prei, in ringen, het preiwit zeer fijn gesnipperd (st) 1
Bloemige aardappel, in blokjes (st) 1
Ui, grof gesneden (st) 2
Spitskool, in fijne strookjes (st) 1/4
Lettervermicelli (facultatief) (el) 1
Boter
Peper, zout

Instructions

  • Stoof de ui in wat boter aan. Voeg de knoflook toe en laat even meestoven.
  • Voeg het groen van de prei en de aardappel toe. Laat even meestoven.
  • Overgiet met de bouillon.
  • Doe de kervel erbij (met de steeltjes).
  • Breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager. Laat de soep rustig een 20-tal min. garen.
  • Mix de soep.
  • Breng de soep terug aan de kook. Doe er dan de vermicelli bij. Roer even om zodat de lettertjes niet aan elkaar blijven plakken. Doe er de snippers prei en de fijngesneden spitskool bij. Als de vermicelli gaar is, is de soep klaar.
  • Kruid nog af met peper en zout.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 april 2020