Groene risotto met witvis
Description
2
Ingredients
Stevige witvis (g) | 250 |
Witte wijn (ml) | 100 |
Visbouillon (blokje) (ml) | 300 |
tijm (vers) (el) | 1 |
Ui, fijngesneden (st) | 1 |
Bosuitje, in dunne ringetjes (st) | 1 |
Komkommer, in kleine blokjes (st) | 1/2 |
Courgette, in blokjes (st) | 1 |
Risotto (g) | 125 |
Peterselie, gehakt (el) | 2 |
Chiliolie (el) | 1 |
Olijfolie | |
Kippenbouillonblokje | 1/2 |
Peper, zout |
Instructions
Vis
- Snij de helft van de vis in repen.
- Verwarm de helft van de witte wijn, de 300 ml visbouillon en de tijm tegen de kook aan en pocheer hierin de repen vis 6-8 minuten. Schep de vis uit het pocheervocht en bewaar dit vocht.
Risotto
- Verhit de olijfolie en roerbak hierin de ui. Voeg daarna de komkommer- en courgetteblokjes toe. Stoof 3 min.
- Schep de rijst erdoor en laat deze even meebakken totdat alle korrels glanzen.
- Schenk de rest van de wijn erbij en laat de alcohol uitdampen.
- Voeg de 300 ml visbouillon toe en laat de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar worden. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.
- Haal van het vuur. Schep de peterselie en de stukjes vis omzichtig door de risotto.
Visfilets bakken
- Bestrijk de overige visfilets met chiliolie en rooster ze in een hete grillpan in 6-8 min.. (afhankelijk van de dikte van de vis) aan beide kanten gaar.
Afwerken
- Schep de risotto in diepe borden en leg de visfilet erop.
- Garneer met de gepocheerde visreepjes.