Groene risotto met witvis

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Groene risotto met witvis


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Stevige witvis (g) 250
Witte wijn (ml) 100
Visbouillon (blokje) (ml) 300
tijm (vers) (el) 1
Ui, fijngesneden (st) 1
Bosuitje, in dunne ringetjes (st) 1
Komkommer, in kleine blokjes (st) 1/2
Courgette, in blokjes (st) 1
Risotto (g) 125
Peterselie, gehakt (el) 2
Chiliolie (el) 1
Olijfolie  
Kippenbouillonblokje 1/2
Peper, zout  

Instructions

Vis

  • Snij de helft van de vis in repen.
  • Verwarm de helft van de witte wijn, de 300 ml visbouillon en de tijm tegen de kook aan en pocheer hierin de repen vis 6-8 minuten. Schep de vis uit het pocheervocht en bewaar dit vocht.

Risotto

  • Verhit de olijfolie en roerbak hierin de ui. Voeg daarna de komkommer- en courgetteblokjes toe. Stoof 3 min.
  • Schep de rijst erdoor en laat deze even meebakken totdat alle korrels glanzen.
  • Schenk de rest van de wijn erbij en laat de alcohol uitdampen.
  • Voeg de 300 ml visbouillon toe en laat de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar worden. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.
  • Haal van het vuur. Schep de peterselie en de stukjes vis omzichtig door de risotto.

Visfilets bakken

  • Bestrijk de overige visfilets met chiliolie en rooster ze in een hete grillpan in 6-8 min.. (afhankelijk van de dikte van de vis) aan beide kanten gaar.

Afwerken

  • Schep de risotto in diepe borden en leg de visfilet erop.
  • Garneer met de gepocheerde visreepjes.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020