Groene asperges met tijgergarnalen, rijst en currysaus
Description
2
- Het voordeel van groene asperges is dat je ze niet moet schillen. Enkel de harde onderkanten worden verwijderd. Ze hebben een minder uitgesproken smaak. De currysaus past dan ook goed bij deze ‘neutrale’ asperge.
- Wil je het wat gemakkelijker, dan kan je kant en klare currysaus kopen.
- Kerrie is een mengeling van kruiden. Door het spelen met de verhouding in de kruiden krijg je ‘milde’ kerrie tot ‘pittige’ kerrie. Je vindt in de supermarkten meestal maar 2 soorten kerrie: de gewone, milde kerrie en de pikante ‘curry madras’. Voor de currysaus in dit gerecht kies je best een milde kerrie.
Ingredients
Groene asperges (st) | 10 |
(Gele) rijst (g) | 125 |
Tijgergarnalen (diepvries, gereiningd) (st) | 10 |
Currysaus | |
Sjalotje, grof gesnipperd | 1 |
Appel (zuur vb. granny smith) in blokjes (st) | 1 |
Kerriepoeder (el) | 1 |
Kippenbouillon (van blokje) (ml) | 250 |
Room (ml) | 25 |
Arachideolie | |
Boter | |
Bloem | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Ontdooi de tijgergarnalen.
- Verwijder de pantser. Controleer of het darmkanaal volledig verwijderd werd.
Rijst
- Kook de rijst in licht gezouten water volgens receptuur.
Currysaus
- Stoof de sjalot en de appel in boter aan.
- Voeg de kerriepoeder toe en laat even meebakken.
- Strooi een kleine eetlepel over het geheel. Roer om en laat even meebakken.
- Voeg de kippenbouillon toe. Roer goed om.
- Laat rustig koken en inkoken gedurende een 10-tal min.
- Zeef de currysaus.
- Breng de saus terug aan de kook. Voeg een scheutje room toe.
- Zet het vuur lager en laat de saus even verder garen.
- Kruid af met peper en zout.
Asperges
- Kook de asperges in licht gezouten water beetgaar. Giet af en spoel onder koud water.
- Dep de asperges droog.
- Doe wat olie in een grillpan. Verhit de pan en gril de asperges.
Tijgergarnalen
- Bak de garnalen op een hoog vuur aan beide kanten .
- Kruid met peper en zout op het einde van de baktijd.
- Laat de tijgergarnalen niet te lang bakken, dan worden ze taai.
Notes
Tip
- Zonder rijst kan het gerecht als lunch geserveerd worden.