Griekse gehaktballetjes met tomatensaus, Griekse salade en rijstpasta

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Griekse gehaktballetjes met tomatensaus, Griekse salade en rijstpasta


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Peterselie, fijngesnipperd (el) 1
Orzo (Griekse rijstpasta) (g) 250
Tomaten, in grove stukken (st) 4
Tomaat, zonder vruchtvlees, in reepjes (st) 1
Kerstomaatjes, in twee gesneden (st) 10
Sjalot, fijngehakt (st) 2
Look, fijngehakt (t) 1
Preiwit, in brunoise (st) 1
Wortelen, in brunoise (st) 2
Ui, in brunoise (st) 1
Kippengehakt (g) 300
Griekse yoghurt (el) 2
Ei (st) 1
Chilipoeder  snufje
Zwarte olijven, fijngesneden (st) 10
Feta (g) 100
Koriander, fijngehakt (el) 2
Tomatenpuree (el) 2
Foelie  
Paneermeel (el) 3
Olijfolie  
Suiker (thl) 2
Sla, in reepjes 1/2
Witte wijnazijn
Peper, zout

Instructions

Tomaten

  • Pureer de tomaten en de kerstomaatjes in de blender. Zeef het sap.
  • Doe wat olie in een pan. Fruit even de tomatenpuree aan. Voeg dan de tomatensap toe.
  • Breng aan de kook en laat hierna zachtjes pruttelen.

Groenten

  • . Stoof de groenten gaar in wat olijfolie.

Tomatensaus

  • Als de groeten gaar zijn, voeg ze dan bij de tomatensap.
  • Kruid met een snufje chilipoeder en wat zout.
  • Proef of de tomatensaus niet te bitter is. Voeg eventueel een beetje suiker toe om de smaak te verzachten.

Gehaktballetjes

  • Stoof het sjalotje met één teentje look aan in een scheut olijfolie.
  • Meng dit onder het kippengehakt samen met de koriander.
  • Voeg het ei toe. Kruid met peper, zout en foelie.
  • Voeg paneermeel toe totdat je gehakt stevig genoeg is om er gehaktballetjes van de maken.
  • Maak niet al te grote gehaktballetjes.
  • Bak de gehaktballetjes in olie aan alle kanten goudbruin en laat op een zacht vuur verder garen. Keer regelmatig om.
  • Als de gehaktballetjes klaar zijn, voeg ze dan bij de tomatensaus.

Pasta

  • Kook de pasta volgens receptuur in licht gezouten water beetgaar.

Griekse salade

  • Meng de tomatenblokjes en de olijven onder de sla.
  • Kruimel er de feta over. Druppel er wat witte wijnazijn en goede olijfolie over. Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Roer de yoghurt door de tomatensaus.
  • Serveer de orzo met de gehaktballetjes in tomatensaus en de Griekse salade.
  • Garneer naar wens met wat peterselie.

 

 

Notes

Tip

De gehaktballetjes zijn de dag erna eens zo lekker! Maak dus een extra portie voor bij de lunch.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020