Griekse gehaktballetjes met tomatensaus, Griekse salade en rijstpasta
Description
2
Scale
Ingredients
Peterselie, fijngesnipperd (el) | 1 |
Orzo (Griekse rijstpasta) (g) | 250 |
Tomaten, in grove stukken (st) | 4 |
Tomaat, zonder vruchtvlees, in reepjes (st) | 1 |
Kerstomaatjes, in twee gesneden (st) | 10 |
Sjalot, fijngehakt (st) | 2 |
Look, fijngehakt (t) | 1 |
Preiwit, in brunoise (st) | 1 |
Wortelen, in brunoise (st) | 2 |
Ui, in brunoise (st) | 1 |
Kippengehakt (g) | 300 |
Griekse yoghurt (el) | 2 |
Ei (st) | 1 |
Chilipoeder | snufje |
Zwarte olijven, fijngesneden (st) | 10 |
Feta (g) | 100 |
Koriander, fijngehakt (el) | 2 |
Tomatenpuree (el) | 2 |
Foelie | |
Paneermeel (el) | 3 |
Olijfolie | |
Suiker (thl) | 2 |
Sla, in reepjes | 1/2 |
Witte wijnazijn | |
Peper, zout |
Instructions
Tomaten
- Pureer de tomaten en de kerstomaatjes in de blender. Zeef het sap.
- Doe wat olie in een pan. Fruit even de tomatenpuree aan. Voeg dan de tomatensap toe.
- Breng aan de kook en laat hierna zachtjes pruttelen.
Groenten
- . Stoof de groenten gaar in wat olijfolie.
Tomatensaus
- Als de groeten gaar zijn, voeg ze dan bij de tomatensap.
- Kruid met een snufje chilipoeder en wat zout.
- Proef of de tomatensaus niet te bitter is. Voeg eventueel een beetje suiker toe om de smaak te verzachten.
Gehaktballetjes
- Stoof het sjalotje met één teentje look aan in een scheut olijfolie.
- Meng dit onder het kippengehakt samen met de koriander.
- Voeg het ei toe. Kruid met peper, zout en foelie.
- Voeg paneermeel toe totdat je gehakt stevig genoeg is om er gehaktballetjes van de maken.
- Maak niet al te grote gehaktballetjes.
- Bak de gehaktballetjes in olie aan alle kanten goudbruin en laat op een zacht vuur verder garen. Keer regelmatig om.
- Als de gehaktballetjes klaar zijn, voeg ze dan bij de tomatensaus.
Pasta
- Kook de pasta volgens receptuur in licht gezouten water beetgaar.
Griekse salade
- Meng de tomatenblokjes en de olijven onder de sla.
- Kruimel er de feta over. Druppel er wat witte wijnazijn en goede olijfolie over. Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Roer de yoghurt door de tomatensaus.
- Serveer de orzo met de gehaktballetjes in tomatensaus en de Griekse salade.
- Garneer naar wens met wat peterselie.
Notes
Tip
De gehaktballetjes zijn de dag erna eens zo lekker! Maak dus een extra portie voor bij de lunch.