Gratin van zalm met groenten
Description
2
Het zalmgerecht kan met aardappelen naar keuze, rijst of pasta gegeten worden. Wij hebben bij dit gerecht, omdat het weekend was, huisgemaakte frietjes gegeten.
Met de pijnboompitten en de mascarpone krijgt het een zuiders tintje.
Scale
Ingredients
Zalmmoten, zonder vel (125 g/pp) (st) | 2 |
Spinazie (g) | 100 |
Boschampignons, in plakjes (g) | 125 |
Sjalot, in dunne ringen (st) | 2 |
Tomaten, vlees in blokjes (st) | 2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Pijnboompitten, geroosterd (el) | 1 |
Mascarpone (el) | 1 |
Boter (g) | 25 |
Bloem (g) | 30 |
Melk (ml) | 2 |
Bakboter | |
Olijfolie | |
Panko | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
Groenten
- Stoof op een zacht vuur de knoflook en de sjalot gaar.
- Zet het vuur wat hoger. Voeg olijfolie toe en bak de champignons gaar. Als ze krimpen zijn ze klaar.
- Roer er de spinazie onder en laat een beetje slinken. Zet de pan van het vuur.
- Roer er de mascarpone onder.
- Kruid af met peper en zout.
Bechamelsaus
- Smelt 25 g boter in de pan.
- Roer er de bloem onder. Laat de bloem bakken.
- Voeg de melk toe. Roer goed door.
- Breng al roerend aan de kook op een middelmatig vuur.
- Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Neem 2 passende ovenschaaltjes. Smeer de schaaltjes in met wat olijfolie. Leg er de zalm in. Kruid de zalm met peper en zout.
- Verdeel de groentenstoof over de vis.
- Verdeel de tomatenblokjes over de groenten.
- Lepel de bechamelsaus over de groenten. Zorg dat de volledige schotel een laagje saus heeft.
- Strooi er de panko over. Verdeel wat (bak)boter over de panko.
- Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.