Gnocchi met zalm en spinazie
Description
2
Scale
Ingredients
Gnocchi, vers (g) | 250 |
Hazelnoten (g) | 25 |
Kipfilet, in blokjes (g) | 200 |
Preiwit, in ringen gesneden (st) | 1 |
Rode ui, in halve dunne ringen (st) | 1/2 |
Look (t) | 2 |
Bladspinazie (g) | 300 |
Mascarpone (g) | 125 |
Basilicum (g) | 8 |
Rucola | handvol |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Hazelnoten
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en roerbak de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep uit de pan in een schaal.
Kip en groenten
- Bak de kip 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de prei en de ui toe aan de kip en bak 5 min. mee.
- Schep het kipmengsel bij de noten.
- Fruit in dezelfde pan de look even aan. Doe de spinazie erbij en laat al omscheppend op een matig vuur slinken.
- Voeg het kipmengsel en de mascarpone toe. Warm nog een 2-tal minuten door.
Gnocchi
- Verhit een wok een ruime hoeveelheid olijfolie. Bak de gnocchi in de olie. Schep af en toe voorzichtig om. Haal uit de pan en houd warm.
Afwerking
- Meng op het laatst de rucola en de basilicum door de mengeling van kip, groenten en mascarpone. Kruid af met peper en zout.
- Garneer de gnocchi met wat basilicum.
- Strooi voor het serveren de hazelnoten over de spinazie.
Notes
Weetje
- Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent “klont”. Gnocchi is vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate. De gnocchi wordt veelal eerst gekookt in licht gezouten water. Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar.
Zelf vinden we de gekookte gnocchi minder smakelijk de gebakken gnocchi.
Gnocchi kan je zelf maken, maar het vraagt, net als kroketten maken, enige tijd.