Gnocchi met groene groenten, salsa verde en witvis

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gnocchi met groene groenten, salsa verde en witvis


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Basilicum (bosje) 1/2
Platte peterselie (bosje) 1/2
Mosterd (el) 1/2
Zure augurken, fijngesnipperd (st) 2
Kappertjes (thl) 1
Broccoli, in roosjes (g) 150
Sperzieboontjes, in de helft (g) 50
Snijbonen, fijngesneden (g) 50
Courgette, in kleine blokjes (st) 1/4
Spinazie, grof gehakt (g) 50
Look, tot pulp (t) 1
Witvis (g) 250
Gnocchi (g) 400
Olijfolie (ml) 50 +
Witte wijnazijn  
Boter  
Ansjovisfilet (facultatief)  
Peper, zout  

Instructions

Salsa verde

  • Verwijder de taaiste peterseliestelen.
  • Doe de groene kruiden in de beker van de blender. Voeg toe: mosterd, augurken en kappertjes. Schenk er 50 ml olijfolie bij, samen met een scheutje azijn en wat peper en zout. Mix of hak de ingrediënten tot een gladde groene saus. Zet de saus even opzij.

 Groenten

  • Breng een pan licht gezouten water aan de kook.
  • Laat de groenten daarin enkele minuten koken. Ze moeten nog beet hebben!
  • Doe eerst de sperziebonen in de pot, even later de broccoliroosjes en tenslotte de stukjes snijboon die slecht kort moeten garen.
  • Spoel de groenten onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Neem een ander pan. Stoof in olijfolie de courgette eerst aan. Als ze beetgaar zijn, voeg dan de geblancheerde groenten toe. Roer goed om. Stoof even op zodat alles terug warm is. Doe als laatste de spinazie er bij. Laat slinken. Kruid met peper en zout.

 Gnocchi

  • Smelt een flinke klont boter in een stoofpot en bak de gnocchi in de bruisende boter. Roer af en toe.
  • Voeg de tot pulp geplette look toe. En stoof mee.

Vis

  • Kruid de vis met peper en zout. Bebloem, klop het teveel aan bloem eraf.
  • Bak de vis in olijfolie goudbruin en gaar. De duur is afhankelijk van de gekozen vissoort en de dikte van je filet.

Afwerking

  • Warm eventueel de groenten even terug op. Voeg de gnocchi toe.
  • Roer een deel van de salsa verde door de bereiding, zodat er een dun laagje rondom alle ingrediënten kleeft.
  • Verdeel de aardappel-groentemengeling over voor verwarmde borden. Leg een gebakken vis naast de groenten. Garneer desgewenst met een ansjovisfilet.
  • Serveer de rest van de salsa verde apart.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020