Gewokte paksoi met gember en knoflook, varkenshaasje en aardappels natuur
Description
2
Een gemakkelijk gerecht dat snel klaar is.
Ingredients
Paksoi, in fijne repen gesneden (st) | ½ |
Gember, fijngesnipperd (cm) | 2 |
Look, fijngesnipperd (t) | 2 |
Aardappelen (g) | 400 |
Varkenshaas ‘g) | 300 |
Bloem (el) | 2 |
Gemberpoeder (thl) | 1 |
Snelbindsaus voor groenten | |
Boter | |
Olie | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
Paksoi
- Verhit wat olie in een wok. Fruit de knoflook en de gember zonder deze te laten kleuren.
- Voeg de paksoi toe. Roerbak de groenten een 2-tal minuten. Kruid met peper en zout.
- Voeg 100 ml water toe. Laat de groenten verder onder deksel gaar smoren.
- Bind op het einde het vocht met groentesausbinder.
Varkenshaasje
- Snij de varkenshaas in schijven van ca. 2 cm. Druk de schijfjes plat zodat je mooie medaillons krijgt. Dep het vlees droog.
- Meng de bloem met de gemberpoeder, peper en zout.
- Wentel de varkenshaasmedaillons door de bloem.
- Warm een goede klont boter met wat olie op.
- Bak de medaillons aan beide kanten aan. Het vlees is snel gaar.