Gewokte paksoi met gember en knoflook, varkenshaasje en aardappels natuur

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gewokte paksoi met gember en knoflook, varkenshaasje en aardappels natuur


  • Author: Annelies

Description

2

Een gemakkelijk gerecht dat snel klaar is.


Ingredients

Paksoi, in fijne repen gesneden (st) ½
Gember, fijngesnipperd (cm) 2
Look, fijngesnipperd (t) 2
Aardappelen (g) 400
Varkenshaas ‘g) 300
Bloem (el) 2
Gemberpoeder (thl) 1
Snelbindsaus voor groenten  
Boter  
Olie  
Peper, zout  

Instructions

Aardappels

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.

Paksoi

  • Verhit wat olie in een wok. Fruit de knoflook en de gember zonder deze te laten kleuren.
  • Voeg de paksoi toe. Roerbak de groenten een 2-tal minuten. Kruid met peper en zout.
  • Voeg 100 ml water toe. Laat de groenten verder onder deksel gaar smoren.
  • Bind op het einde het vocht met groentesausbinder.

Varkenshaasje

  • Snij de varkenshaas in schijven van ca. 2 cm. Druk de schijfjes plat zodat je mooie medaillons krijgt. Dep het vlees droog.
  • Meng de bloem met de gemberpoeder, peper en zout.
  • Wentel de varkenshaasmedaillons door de bloem.
  • Warm een goede klont boter met wat olie op.
  • Bak de medaillons aan beide kanten aan. Het vlees is snel gaar.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27 augustus 2020