Gewokte groentjes met eiernoedels en kalkoenblokjes
Description
2
Scale
Ingredients
Kalkoenfilet (g) | 250 |
Eiernoedels (g) | 125 |
Paksoi (st) | 1 |
Shiitake, in reepjes (g) | 125 |
Lente-ui, fijngesnipperd (st) | 2 |
Spaanse peper, zonder zaden, fijngesnipperd | 1/2 |
Amandelschilfers (g) | 10 |
Vissaus (el) | 2 |
Sweet chilisaus (el) | 2 |
Koriander, grofgehakt (el) | 1 |
Limoensap (el) | 1 |
Arachideolie | |
Peper, zout | |
Atjar tjampoer, kant en klaar (facultatief) |
Instructions
Amandelschilfers
- Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan met antikleeflaag. Zet apart.
Kalkoen
- Kruid de blokjes kalkoen met peper en zout. Verhit de arachideolie in de wok op een hoog vuur en roerbak enkele minuten. Schep uit de wok en zet even opzij.
Groenten
- Roerbak in dezelfde wok de lente-uitjes met het pepertje. Doe er de paksoi en roerbak nog enkele minuten.
- Bak de shiitake in aparte pan op een hoog vuur in wat olie goudbruin. Voeg dan bij de rest van de groenten.
- Meng de vissaus met de chilisaus en het limoensap. Schenk een deel bij de groenten en roer goed om. Proef en voeg eventueel nog wat extra toe. Schep er ook de kalkoenblokjes door. Kruid af met peper en vissaus.
Noedels
- Kook ondertussen de eiernoedels (ca. 4 min.) volgens de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
Afwerking
- Verdeel de warme eiernoedels over voorverwarmde borden. Schep er de wokgroenten over. Garneer met de amandelschilfers en de koriander.
- Geef er wat atjar tjampoer bij.