Gevulde rundvleesrolletjes met groenten-tomatensaus, aardappels
Description
2
Scale
Ingredients
Rundvlees (ca. 125 g) (plakje) | 2 |
Italiaanse ham (plakje) | 2 |
Knoflook, geperst (t) | 2 |
Wortel (g) | 250 |
Bleekselder (stengel) | 2 |
Ui, fijngesnipperd | 2 |
Tomatenblokjes (g) | 400 |
Laurier (st) | 1 |
Kalfsfond (ml) | 100 |
Aardappelen | 400 |
Olijfolie | |
Suiker | snufje |
Tijm (takje) | 1 |
Rozemarijn (takje) | 1 |
Snelbindsaus | |
Basilicum, fijngesneden (facultatief) | |
Peper, zout |
Instructions
Rundvleesrolletjes
- Leg de plakjes rundvlees een voor een tussen folie en klop ze platter. Doorprik het hele lapje met een vork om het vlees wat malser te maken.
- Snij 1 wortel in reepjes. Maak de lengte van de reepjes zolang als de breedte van het rundvleeslapje. Je hebt maar 4 reepjes nodig. Snij de rest van de wortelen in brunoise.
- Neem het dunste deel van de selder. Snij uit dit stuk selder 4 reepjes (ter grootte van de wortelreepjes). Snij de rest van de selder in brunoise.
- Leg de rundvleeslapje uitgespreid op het werkblad. Leg op elk lapje een plakje ham. Vervolgens een wortelstaafje en een selderstaafje. Strooi er wat geperste knoflook, peper en zout over uit. Rol het vlees rond de vulling strak op. Zet vast met een cocktailprikker.
- Bak de gevulde rundvleesrolletjes in wat olie aan alle kanten goudbruin. Ze moeten nog niet gaar zijn, want ze stoven verder in de tomatensaus.
- Haal het vlees uit de pan. Giet het vet weg. Doe wat water in de pan en maak het aanbaksel los. Voeg de saus bij de tomatensaus.
Tomatensaus
- Stoof de ui en de rest van de knoflook in een gepaste pan in wat olie aan.
- Voeg de brunoise van selder en wortel toe en laat even meestoven.
- Voeg de tomatenblokjes en de rundfond toe. Voeg de tijm, de rozemarijn en de laurier toe.
- Zet het vuur zachter. Is de saus wat te bitter , voeg dan een beetje suiker toe.
- Voeg de rundvleesrolletjes toe aan de tomatensaus. Dompel ze helemaal onder. Laat een 30 à 40-tal min. sudderen (hangt af van de dikte van het rolletje). Haal de laatste 20 min. het deksel van de pan zodat de saus kan indikken.
Aardappelen
- Kook de aardappels in licht gezouten water gaar.
Afwerking
- Haal de rozemarijn, tijm en laurier uit de saus. Is de saus te lopend, bind met snelbindsaus. Kruid af met peper, zout, tijm en rozemarijn.
- Garneer voor smaak en kleur met wat fijngesneden basilicum.