Gevulde kipfilet, koolrabipuree en gebakken champignons

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gevulde kipfilet, koolrabipuree en gebakken champignons


  • Author: Annelies

Description

2

Zelfs op warme dagen smaakt dit gerecht zalig!


Ingredients

Kipfilet (st) 2
Champignons (g) 250
Sjalot, fijngesnipperd (st) 2
Pruimen, gedroogd (st) 2
Ajvar * (el) 2
Koolrabi, in blokjes (st) 1
Aardappels, bloemig (g) 350
Citroen (st) 1
Bloem
Boter  
Olijfolie  
Tijm  
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vulling voor de kip

  • Stoof een sjalotje in olijfolie aan.
  • Voeg 4 zeer fijngesnipperde champignons toe. Laat even bakken. Zet van het vuur.
  • Roer er 2 el ajvar* door.
  • Breng op smaak met tijm, peper en zout.

Kip

  • Maak een insnijding overlangs in de kip. Snij niet alles door zodat er een ‘beursje’ ontstaat.
  • Verdeel de vulling over de 2 kipfilets. Sluit het beursje met één of twee cocktailprikkers.
  • Meng in een schaal een 4-tal el bloem. Kruid de bloem met tijm, peper en zout. Wentel de kipfilets door de bloem.
  • Verhit een flinke hoeveelheid boter met een scheut olijfolie. Bak hierin de kipfilets aan beide kanten goudbruin. De kip moet nog niet gaar zijn.
  • Leg de kip in een passende ovenschaal. Giet het braadvocht over de kip.
  • Snij  4 dunne citroenschijfjes van de citroen. Leg deze op de beide kipfilets.
  • Laat de kip 30 min garen in de oven.

Aardappel-koolrabipuree

  • Kook de aardappels samen met de koolrabi gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en stoom droog.
  • Maak een grove puree samen met een klontje boter. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Champignons

  • Fruit de rest van de sjalot in olijfolie. De uitjes moeten goed gaar zijn.
  • Zet het vuur hoger. Voeg eventueel nog wat olie of boter toe. Bak de champignons. Zodra de champignons vocht verliezen, zijn ze gaar.
  • Breng op smaak met wat citroensap, peper, zout en tijm.
  • Serveer onmiddellijk.

 

 

Notes

  • Ajvar: klik hier voor het recept.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

27 augustus 2020