Gevulde kipfilet, koolrabipuree en gebakken champignons
Description
2
Zelfs op warme dagen smaakt dit gerecht zalig!
Ingredients
Kipfilet (st) | 2 |
Champignons (g) | 250 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 2 |
Pruimen, gedroogd (st) | 2 |
Ajvar * (el) | 2 |
Koolrabi, in blokjes (st) | 1 |
Aardappels, bloemig (g) | 350 |
Citroen (st) | 1 |
Bloem | |
Boter | |
Olijfolie | |
Tijm | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vulling voor de kip
- Stoof een sjalotje in olijfolie aan.
- Voeg 4 zeer fijngesnipperde champignons toe. Laat even bakken. Zet van het vuur.
- Roer er 2 el ajvar* door.
- Breng op smaak met tijm, peper en zout.
Kip
- Maak een insnijding overlangs in de kip. Snij niet alles door zodat er een ‘beursje’ ontstaat.
- Verdeel de vulling over de 2 kipfilets. Sluit het beursje met één of twee cocktailprikkers.
- Meng in een schaal een 4-tal el bloem. Kruid de bloem met tijm, peper en zout. Wentel de kipfilets door de bloem.
- Verhit een flinke hoeveelheid boter met een scheut olijfolie. Bak hierin de kipfilets aan beide kanten goudbruin. De kip moet nog niet gaar zijn.
- Leg de kip in een passende ovenschaal. Giet het braadvocht over de kip.
- Snij 4 dunne citroenschijfjes van de citroen. Leg deze op de beide kipfilets.
- Laat de kip 30 min garen in de oven.
Aardappel-koolrabipuree
- Kook de aardappels samen met de koolrabi gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
- Maak een grove puree samen met een klontje boter. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Champignons
- Fruit de rest van de sjalot in olijfolie. De uitjes moeten goed gaar zijn.
- Zet het vuur hoger. Voeg eventueel nog wat olie of boter toe. Bak de champignons. Zodra de champignons vocht verliezen, zijn ze gaar.
- Breng op smaak met wat citroensap, peper, zout en tijm.
- Serveer onmiddellijk.
Notes
- Ajvar: klik hier voor het recept.