Gesmoorde mediterrane hamburgers met sperziebonen en krieltjes

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gesmoorde mediterrane hamburgers met sperziebonen en krieltjes


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Sperziebonen (g) 200
Krieltjes (g) 300
Pijnboompitten, geroosterd 25
Half gedroogde tomaten, fijngesnipperd (g) 50
Gehakt (g) 250
Paprika , in repen (st) 1
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Tomatenpuree (el) 1
Groentebouillonblokje (st) 1/4
Paneermeel (el) 1
Eigeel (st) 1
Olie  
Tijm (thl) 1
Peper, zout  

Instructions

Aardappels en sperziebonen

  • Kook de aardappels 10 minuten in licht gezouten water. Voeg de sperzieboontjes toe en laat samen nog 5 min. koken. Giet af.
  • LET OP: de aardappels en sperziebonen moeten niet gaar zijn. Ze stoven nog 10 min. samen met de paprika en de ui.

Hamburgers

  • Kneed het gehakt met het paneermeel, het eigeel, de tijm, de tomaatjes en de pijnboompitten goed door elkaar. Kruid af met peper en zout.
  • Vorm er 4 hamburgertjes van. Bak de hamburgers in olie aan beide kanten aan. Laat zachtjes garen. Neem uit de pan.

Paprika en ui

  • Bak de paprika en de ui in hetzelfde bakvet gedurende ca. 5 min.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met 125 ml water. Breng aan de kook en roer er vervolgens het groentebouillonblokje mee door.
  • Voeg de sperziebonen en de aardappels er aan toe. Laat nog een 5-tal min. op een laag vuur stoven.
  • Leg er vervolgens de hamburgers bij op en laat alles nog eens 5 min. stoven op een laag vuur.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020