Gesmoorde mediterrane hamburgers met sperziebonen en krieltjes
Description
2
Scale
Ingredients
Sperziebonen (g) | 200 |
Krieltjes (g) | 300 |
Pijnboompitten, geroosterd | 25 |
Half gedroogde tomaten, fijngesnipperd (g) | 50 |
Gehakt (g) | 250 |
Paprika , in repen (st) | 1 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Tomatenpuree (el) | 1 |
Groentebouillonblokje (st) | 1/4 |
Paneermeel (el) | 1 |
Eigeel (st) | 1 |
Olie | |
Tijm (thl) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Aardappels en sperziebonen
- Kook de aardappels 10 minuten in licht gezouten water. Voeg de sperzieboontjes toe en laat samen nog 5 min. koken. Giet af.
- LET OP: de aardappels en sperziebonen moeten niet gaar zijn. Ze stoven nog 10 min. samen met de paprika en de ui.
Hamburgers
- Kneed het gehakt met het paneermeel, het eigeel, de tijm, de tomaatjes en de pijnboompitten goed door elkaar. Kruid af met peper en zout.
- Vorm er 4 hamburgertjes van. Bak de hamburgers in olie aan beide kanten aan. Laat zachtjes garen. Neem uit de pan.
Paprika en ui
- Bak de paprika en de ui in hetzelfde bakvet gedurende ca. 5 min.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met 125 ml water. Breng aan de kook en roer er vervolgens het groentebouillonblokje mee door.
- Voeg de sperziebonen en de aardappels er aan toe. Laat nog een 5-tal min. op een laag vuur stoven.
- Leg er vervolgens de hamburgers bij op en laat alles nog eens 5 min. stoven op een laag vuur.