Gesmoorde komkommer met gehaktballetjes

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gesmoorde komkommer met gehaktballetjes


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Ui, ½ fijngesnipperd en ½ in de helft laten (st) 1
Gemengd gehakt (g) 250
Komkommer, in blokjes (g) 600
Aardappels (g) 400
Kappertjes (el) 2
Paneermeel (el) 2
Mosterd (el) 1/2
Citroensap  
Melk (ml) 260
Boter (el) 1 1/2
Laurierblad 1
Jeneverbes 2
Snelbindsaus voor groenten  
Kippenbouillon (blokje – ml) 250
Peterselie, fijngehakt (facultatief)  
Peper, zout

Instructions

Aardappels

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.

Gehaktballetjes

  • Kneed het gehakt met de mosterd, de paneermeel, de helft van de gesnipperde ui en 2 el melk door elkaar.
  • Kruid af met peper en zout. Maak van het gehakt ca. 10 gehaktballetjes.
  • Breng ½ l water aan de kook samen met de gehalveerde ui, de laurier en de jeneverbessen. Kook er de gehaktballetjes in. Als ze bovendrijven zijn ze gaar. Neem de gehaktballetjes uit de bouillon. Zeef de bouillon en meet ca. 250 ml bouillon af.

Komkommer

  • Schil de komkommers (met schil wordt het gerecht bitter). Halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snij in plakjes.
  • Fruit de overige ui glazig in wat boter.
  • Voeg de komkommer toe en fruit kort mee.
  • Blus met 250 ml bouillon. Breng aan de kook en laat ca. 8 min.  op een laag vuur verder garen.
  • Bind het groentemengsel lichtjes met snelbindsaus voor groenten.

Afwerken

  • Spatel de gehaktballetjes en de kappertjes erdoor en verwarm het geheel. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Garneer met wat fijngehakte peterselie.

Notes

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

2 maart 2020