Gesmoorde komkommer met gehaktballetjes
Description
2
Scale
Ingredients
Ui, ½ fijngesnipperd en ½ in de helft laten (st) | 1 |
Gemengd gehakt (g) | 250 |
Komkommer, in blokjes (g) | 600 |
Aardappels (g) | 400 |
Kappertjes (el) | 2 |
Paneermeel (el) | 2 |
Mosterd (el) | 1/2 |
Citroensap | |
Melk (ml) | 260 |
Boter (el) | 1 1/2 |
Laurierblad | 1 |
Jeneverbes | 2 |
Snelbindsaus voor groenten | |
Kippenbouillon (blokje – ml) | 250 |
Peterselie, fijngehakt (facultatief) | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
Gehaktballetjes
- Kneed het gehakt met de mosterd, de paneermeel, de helft van de gesnipperde ui en 2 el melk door elkaar.
- Kruid af met peper en zout. Maak van het gehakt ca. 10 gehaktballetjes.
- Breng ½ l water aan de kook samen met de gehalveerde ui, de laurier en de jeneverbessen. Kook er de gehaktballetjes in. Als ze bovendrijven zijn ze gaar. Neem de gehaktballetjes uit de bouillon. Zeef de bouillon en meet ca. 250 ml bouillon af.
Komkommer
- Schil de komkommers (met schil wordt het gerecht bitter). Halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snij in plakjes.
- Fruit de overige ui glazig in wat boter.
- Voeg de komkommer toe en fruit kort mee.
- Blus met 250 ml bouillon. Breng aan de kook en laat ca. 8 min. op een laag vuur verder garen.
- Bind het groentemengsel lichtjes met snelbindsaus voor groenten.
Afwerken
- Spatel de gehaktballetjes en de kappertjes erdoor en verwarm het geheel. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Garneer met wat fijngehakte peterselie.
Notes