Geroosterde varkenshaas met gember-limoenroom, spruitjes en wortelen, rijst

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Geroosterde varkenshaas met gember-limoenroom, spruitjes en wortelen, rijst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Varkenshaasje (g) 300
Wortelen, in schijfjes (g) 200
Spruiten (g) 200
Gember, geraspt (cm) 2,5
Spaanse peper, zeer fijn gesnipperd (st) 1/3
Lente-ui, in ringen (st) 1
Limoen, zeste + sap (st) 1/2
Room (ml) 100
Platte kaas (el) 1
Rijst (g) 125
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen.

 Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur gaar in licht gezouten water. Giet af of stoom droog (rijst in zakjes of losse rijst).

Gember-limoenroom

  • Meng de limoenrasp met de room, de platte kaas, de gember, de rode peper en de bosui.
  • Doe niet ineens alles van de limoenrasp, de gember en de Spaanse peper toe. Proef en voeg naar eigen smaak wat meer toe.
  • Kruid af met een snuifje zout. Zet de gember-limoenroom in de ijskast tot gebruik.

Groenten

  • Kook de wortelen en spruitjes beetgaar in licht gezouten water (ca. 8 min.). Giet af. Houd warm.

Varkenshaas

  • Snij de varkenshaas in plakjes van ca. 3 cm.
  • Meng wat olijfolie met wat limoensap (ca. 1/2 el), peper en zout. Wrijf de varkenshaaslapjes langs alle kanten hiermee in.
  • Verhit een grillpan. Rooster de varkenshaaslapjes aan beide kanten. De varkenshaas mag nog rozé zijn binnenin (naar eigen smaak).

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020