Geroosterde varkenshaas met gember-limoenroom, spruitjes en wortelen, rijst
Description
2
Scale
Ingredients
Varkenshaasje (g) | 300 |
Wortelen, in schijfjes (g) | 200 |
Spruiten (g) | 200 |
Gember, geraspt (cm) | 2,5 |
Spaanse peper, zeer fijn gesnipperd (st) | 1/3 |
Lente-ui, in ringen (st) | 1 |
Limoen, zeste + sap (st) | 1/2 |
Room (ml) | 100 |
Platte kaas (el) | 1 |
Rijst (g) | 125 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen.
Rijst
- Kook de rijst volgens receptuur gaar in licht gezouten water. Giet af of stoom droog (rijst in zakjes of losse rijst).
Gember-limoenroom
- Meng de limoenrasp met de room, de platte kaas, de gember, de rode peper en de bosui.
- Doe niet ineens alles van de limoenrasp, de gember en de Spaanse peper toe. Proef en voeg naar eigen smaak wat meer toe.
- Kruid af met een snuifje zout. Zet de gember-limoenroom in de ijskast tot gebruik.
Groenten
- Kook de wortelen en spruitjes beetgaar in licht gezouten water (ca. 8 min.). Giet af. Houd warm.
Varkenshaas
- Snij de varkenshaas in plakjes van ca. 3 cm.
- Meng wat olijfolie met wat limoensap (ca. 1/2 el), peper en zout. Wrijf de varkenshaaslapjes langs alle kanten hiermee in.
- Verhit een grillpan. Rooster de varkenshaaslapjes aan beide kanten. De varkenshaas mag nog rozé zijn binnenin (naar eigen smaak).