Geroosterde spitskool met Indonesische toets
Description
2
Gado gado is een Indonesische groenteschotel met pindasaus. De pindasaus heet toepasselijk ook gado gado. De pindasaus kan je zelf maken. Voor dit gerecht heb ik voor gemak gekozen en kant en klare gado gado gebruikt (ah Nederland).
De pindasaus heeft smaak genoeg. Kies daarom een neutraal stukje vlees zoals varkenshaasje.
Scale
Ingredients
Instant gado gado | |
Spitskool (st) | ½ |
Sesamolie | |
Bloemige aardappelen (g) | 500 |
Platte peterselie, gesnipperd (g) | 10 |
Boter | |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pindasaus gado gado
- Maak 2 porties saus volgens de receptuur op de verpakking.
Spitskool
- Snij de halve spitskool nogmaals door in de lentgte.
- Leg de kwarten met de snijkant naar boven op een bakplaat. Kruid met peper, zout en bedruppel met sesamolie.
- Rooster de kool ca. 30 minuten.
- De kool is nog niet volledig gaar. Snij de kool in grove stukken of laat ze in zijn geheel als de parten volledig in de pan passen.
- Doe wat olijfolie in een pan. Leg de kool in de pan. Doe er een beetje water bij en laat de kool verder garen.
Aardappelpuree
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
- Doe boter bij de aardappelen. Maak een puree. Schep er wat stoofvocht van de kool bij om de puree smeuïg te maken.
- Roer als laatste de peterselie door de puree.
- Kruid af met peper en zout.