Gerookte paling met lauwwarme aardappel-spinaziesalade

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gerookte paling met lauwwarme aardappel-spinaziesalade


  • Author: Annelies

Description

2

Kan je geen gerookte paling te pakken krijgen? Gerookte makreel, heilbot of zalm doen het ook prima in dit gerecht


Ingredients

Gerookte paling, schoongemaakt, in grote stukken (g) Akt,
Aardappelen, in schijfjes (g) 400
Balsamicoazijn (el) 1
Mosterd (thl) 1
Tijm, verse blaadjes (thl) 2
Lente-ui, in ringen (st) 2
Cherrytomaatjes, in kwartjes (st) 6
Babyspinazie (g) 150
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Dressing

  • Doe de azijn, de mosterd, de tijm, 3 el olijfolie in een kom. Meng goed door elkaar.
  • Kruid af met peper en zout.

Aardappelen

  • Kook de aardappelschijfjes beetgaar in licht gezouten water.
  • Giet af en stoom droog.
  • Voeg onmiddellijk de dressing toe.

Afwerking

  • Schep de spinazie, de tomaten en de bosuitjes door de warme aardappelsalade.
  • Schep de salade op een bord en verdeel de paling over de borden.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

14 juni 2020