
Gerookte paling met lauwwarme aardappel-spinaziesalade
Description
2
Kan je geen gerookte paling te pakken krijgen? Gerookte makreel, heilbot of zalm doen het ook prima in dit gerecht
Ingredients
Gerookte paling, schoongemaakt, in grote stukken (g) | Akt, |
Aardappelen, in schijfjes (g) | 400 |
Balsamicoazijn (el) | 1 |
Mosterd (thl) | 1 |
Tijm, verse blaadjes (thl) | 2 |
Lente-ui, in ringen (st) | 2 |
Cherrytomaatjes, in kwartjes (st) | 6 |
Babyspinazie (g) | 150 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Dressing
- Doe de azijn, de mosterd, de tijm, 3 el olijfolie in een kom. Meng goed door elkaar.
- Kruid af met peper en zout.
Aardappelen
- Kook de aardappelschijfjes beetgaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
- Voeg onmiddellijk de dressing toe.
Afwerking
- Schep de spinazie, de tomaten en de bosuitjes door de warme aardappelsalade.
- Schep de salade op een bord en verdeel de paling over de borden.