Gepofte aardappel met Griekse gehaktspiesen en tomatensalade
Description
2
Scale
Ingredients
Aardappelen, groot | 2 |
Cherrytomaten, gehalveerd (g) | 150 |
Sjalot, in dunne ringen (st) | 1 |
Dille, grofgesneden (g) | 5 |
Zwarte olijven zonder pit (st) | 10 |
Gemengd gehakt (g) | 300 |
Puntpaprika, in kleine blokjes (st) | 1 |
Komkommer, in blokjes (st) | 1/2 |
Mediterrane kruiden (el) | 1 |
Tzatziki (kant en klaar) (g) | 100 |
Eigeel (st) | 1 |
Havermout (of paneermeel) (el) | 2 |
Fetakaas | |
Rode wijnazijn | |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Gepofte aardappel
- Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.
Tomatensalade
- Meng de tomaten met de sjalot, de paprika, de komkommer, de dille, de olijven, de azijn en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kruimel de fetakaas er over.
Gehaktspiesjes
- Meng het gehakt goed met de mediterrane kruiden, het eigeel en de havermout. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel het gehaktmengsel in 6 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen met de rest van de olie.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Afwerking
- Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie (pas op voor de hete stoom).
- Snij de aardappelen kruislings in. Duw ze een beetje open. Schep op elke aardappel de tzatziki.
- Serveer de gepofte aardappel met de tomatensalade, gehaktspiesen en de rest van de tzatziki.
Notes
Tip
- Je kan in bepaalde winkels ook voorgekookte pofaardappelen kopen. Deze moeten maar enkele minuten in de microgolf of een 20-tal min. in de oven. Uit de oven zijn de aardappels het smakelijkste.