Gepimpte linguine met kipgehaktballetjes
Description
2
Scale
Ingredients
Kippengehakt (g) | 250 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1/2 |
Puntpaprika, in reepjes (st) | 1 |
Courgette, in blokjes (st) | 1 |
Aubergine, in blokjes (st) | 1 |
Spaanse peper (of naar smaak), zonder zaad, fijngesneden (st) | 1/2 |
Linguine (g) | 150 |
Tomatenblokjes (blik) (g) | 200 |
Picadillo (Mexicaanse kruidenmengeling) (el) | 1/2 |
Koriander (g) | 7 |
Eigeel (st) | 1 |
Arachideolie (el) | 1 |
Paneermeel | |
Peper, zout |
Instructions
Gehaktballetjes
- Haal de blaadjes van de koriander. Hou ze apart. Snij de steeltjes fijn.
- Meng het vlees met de fijngesneden Spaanse peper en koriandersteeltjes. Kruid af met wat zout. Voeg 1 eigeel en wat paneermeel toe. Kneed goed door. Rol 10 balletjes van het vleesmengsel.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet in de pan.
Groentesaus
- Bak de ui, paprika, de courgette en de aubergine met de piccadillo-kruiden in het achtergebleven bakvet gedurende 5 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenblokjes en de balletjes toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op een laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pasta
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.
Afwerking
- Meng de linguine met de saus en garneer met de achtergehouden korianderblaadjes.
Notes
Tip
- Als je de aubergine schilt, is de groente sneller gaar.