Gemarineerde visbrochetten met tabouleh

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gemarineerde visbrochetten met tabouleh


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kabeljauw, in blokjes van 4 x 4 cm (g) 150
Zalm, in blokjes van 4 x 4 cm (g) 150
Rozemarijn, lange tak (doet dienst als prikker) (st) 2
Citroensap voor marinade (ml) 50
Honing (el) 1
Salie, fijngesnipperd (blaadje) 2
Gember, geraspt (g) 25
Couscous (g)  125
Sjalot, fijngesneden (st) 1
Bladpeterselie, fijngesneden (tak) 2
Feta, verbrokkeld (g) 25
Groentebouillon, van blokje (ml) 250
Citroen, sap (st) 1
Olijfolie (el) 3
Rode wijnazijn (el) 3
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Maak een marinade door 3 el olijfolie, 3 el rode wijnazijn, 50 ml citroensap, 1/2 el honing, de salie en de gember te mengen.
  • Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn, maar laat de bovenste blaadjes eraan. Dit zijn je satéstokjes.
  • Spies de blokjes vis op de rozemarijntakjes en leg ze 30 tot 45 min. in de marinade. Draai de spiesjes geregeld om. Kruid met peper en zout.

Tabouleh

  • Doe de couscous in een kom en schenk er 250 ml kokend bouillon (water waarin blokje is in opgelost) over.
  • Roer goed om en laat 10 min. wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Meng de sjalot, de bladpeterselie en de feta onder de couscous. Voeg 1/2 el honing, het sap van 1/2 citroen, 2 el olijfolie toe en meng goed onder mekaar. Kruid met peper en zout en eventueel nog wat meer citroensap.

Visbrochetten

  • Bak de visbrochettes in een grillpan. Draai halverwege om. De vis is snel gaar.

Afwerking

  • Overgiet de visbrochetten vlak voor het opdienen nog eens met de marinade en kruid af met peper en zout.
  • Serveer met de tabouleh.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

16 maart 2020