Gemarineerde visbrochetten met tabouleh
Description
2
Scale
Ingredients
Kabeljauw, in blokjes van 4 x 4 cm (g) | 150 |
Zalm, in blokjes van 4 x 4 cm (g) | 150 |
Rozemarijn, lange tak (doet dienst als prikker) (st) | 2 |
Citroensap voor marinade (ml) | 50 |
Honing (el) | 1 |
Salie, fijngesnipperd (blaadje) | 2 |
Gember, geraspt (g) | 25 |
Couscous (g) | 125 |
Sjalot, fijngesneden (st) | 1 |
Bladpeterselie, fijngesneden (tak) | 2 |
Feta, verbrokkeld (g) | 25 |
Groentebouillon, van blokje (ml) | 250 |
Citroen, sap (st) | 1 |
Olijfolie (el) | 3 |
Rode wijnazijn (el) | 3 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Maak een marinade door 3 el olijfolie, 3 el rode wijnazijn, 50 ml citroensap, 1/2 el honing, de salie en de gember te mengen.
- Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn, maar laat de bovenste blaadjes eraan. Dit zijn je satéstokjes.
- Spies de blokjes vis op de rozemarijntakjes en leg ze 30 tot 45 min. in de marinade. Draai de spiesjes geregeld om. Kruid met peper en zout.
Tabouleh
- Doe de couscous in een kom en schenk er 250 ml kokend bouillon (water waarin blokje is in opgelost) over.
- Roer goed om en laat 10 min. wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
- Meng de sjalot, de bladpeterselie en de feta onder de couscous. Voeg 1/2 el honing, het sap van 1/2 citroen, 2 el olijfolie toe en meng goed onder mekaar. Kruid met peper en zout en eventueel nog wat meer citroensap.
Visbrochetten
- Bak de visbrochettes in een grillpan. Draai halverwege om. De vis is snel gaar.
Afwerking
- Overgiet de visbrochetten vlak voor het opdienen nog eens met de marinade en kruid af met peper en zout.
- Serveer met de tabouleh.