Gemarineerde aubergines met couscous
Description
2
Ingredients
Aubergine (st) | 1 |
Rozijnen (gr) | 20 |
Couscous (gr) | 100 |
Amandelschilfers, geroosterd (el) | 1 |
Paprika, fijngesnipperd (st) | 1/2 |
Lente-ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Olijven, gesnipperd (st) | 4 |
Griekse yoghurt (el) | 1,5 |
Limoensap | |
Munt, fijngehakt | |
Koriander, fijngehakt | |
Groentebouillon (ml) | 200 |
Olijfolie | |
Marinade | |
Olijfolie (ml) | 50 |
Knoflook (t) | 1 |
Komijnpoeder (thl) | 1 |
Korianderpoeder (thl) | 1 |
Chili (mespuntje) | 1 |
Paprikapoeder (thl) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Aubergine
- Snij de aubergine overlangs in de helft. Maak met een scherp mesje kruisgewijs diepe inkepingen in het vruchtvlees. Zo kan de marinade overal goed intrekken. Zet de aubergines in een passende ovenschaal. Bestrijk de auberginehelften met de marinade.
- Laat ze ca. 40 min. garen in de oven.
Rozijnen
- Laat de rozijnen weken in lauwwarm water.
Couscous
- Doe de couscous in een schaal. Overgiet met 200 ml kokende bouillon. Roer goed om en laat wellen volgens receptuur.
- Voeg een klontje boter toe aan de couscous. Roer goed door met een vork.
- Meng de amandelen, de uitgelekte rozijnen, de lente-ui, de olijven en de fijngesnipperde paprika onder de couscous.
Yoghurtdressing
- Roer een scheutje limoensap door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking.
- Leg de aubergine op een bord. Verdeel de couscous over de beide helften.
- Drapeer wat yoghurtdressing over het geheel en werk af met wat munt en korinader.
- Druppel er als laatste nog wat olijfolie over.
Notes
Wie er graag nog wat vlees bij eet, kiest best voor een neutraal stukje vlees zoals bijvoorbeeld gehakt..