Gemarineerde aubergines met couscous

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gemarineerde aubergines met couscous


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Aubergine (st) 1
Rozijnen (gr) 20
Couscous (gr) 100
Amandelschilfers, geroosterd (el) 1
Paprika, fijngesnipperd (st) 1/2
Lente-ui, fijngesnipperd (st) 1
Olijven, gesnipperd (st) 4
Griekse yoghurt (el) 1,5
Limoensap  
Munt, fijngehakt  
Koriander, fijngehakt  
Groentebouillon (ml) 200
Olijfolie  
Marinade  
Olijfolie (ml) 50
Knoflook (t) 1
Komijnpoeder (thl) 1
Korianderpoeder (thl) 1
Chili (mespuntje) 1
Paprikapoeder (thl) 1
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Aubergine

  • Snij de aubergine overlangs in de helft. Maak met een scherp mesje kruisgewijs diepe inkepingen in het vruchtvlees. Zo kan de marinade overal goed intrekken. Zet de aubergines in een passende ovenschaal. Bestrijk de auberginehelften met de marinade.
  • Laat ze ca. 40 min. garen in de oven.

Rozijnen

  • Laat de rozijnen weken in lauwwarm water.

 Couscous

  • Doe de couscous in een schaal. Overgiet met 200 ml kokende bouillon. Roer goed om en laat wellen volgens receptuur.
  • Voeg een klontje boter toe aan de couscous. Roer goed door met een vork.
  • Meng de amandelen, de uitgelekte rozijnen, de lente-ui, de olijven en de fijngesnipperde paprika onder de couscous.

Yoghurtdressing

  • Roer een scheutje limoensap door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking.

  • Leg de aubergine op een bord. Verdeel de couscous over de beide helften.
  • Drapeer wat yoghurtdressing over het geheel en werk af met wat munt en korinader.
  • Druppel er als laatste nog wat olijfolie over.

 

 

 

Notes

Wie er graag nog wat vlees bij eet, kiest best voor een neutraal stukje vlees zoals bijvoorbeeld gehakt..

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020