Gele rijst, roergebakken witlof met garnalen
Description
2
Scale
Ingredients
Witlof, in dunne reepjes gesneden (st) | 3 |
Spaanse peper, zonder zaad, fijngesneden (st) | 1/2 |
Gember, fijngesneden (cm) | 1 |
Knoflook, fijngesneden (t) | 1 |
Garnalen (g) | 200 |
Koriander, grofgesneden (naar smaak) (el) | 1 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Rijst (g) | 125 |
Kippenbouillon, blokje (ml) | 300 |
Kurkuma (thl) | 2 |
Arachideolie | |
Peper, zout |
Instructions
Gele rijst
- Stoof de sjalot en de look in wat olie aan. Voeg de rijst toe. Roer goed om. Laat even meestoven zodat alle rijstkorreltjes een laagje olie hebben. Voeg de kurkuma toe. Overgiet met de bouillon. Even doorroeren.
- Laat zachtjes garen volgens receptuur.
- Is alle bouillon niet geabsorbeerd, giet af en laat even drogen op een laag vuur.
Groenten en garnalen
- Verhit in een wok de olie en roerbak gedurende 30 sec. de gember, knoflook en chilipeper op een hoog vuur. De knoflook mag niet bruinen.
- Voeg de garnalen toe en roerbak ze 3 min. mee. Voeg de reepjes witlof toe en roerbak alles nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
- Strooi voor het serveren de koriander over het gerecht.