Gehaktbroodpakketje met paprika, kaas en spek voor op de BBQ

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gehaktbroodpakketje met paprika, kaas en spek voor op de BBQ


  • Author: Annelies

Description

4

Het gehaktbrood kan ook in de oven klaargemaakt worden.

Kies een kaas die niet te veel wegsmelt.

Lekker met een fris slaatje en frietjes.


Ingredients

Gemengd gehakt (g) 500
Groene paprika, fijngesnipperd (st) 1
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Sambal (thl) 1
Ei (st) 1
Paneermeel
Ontbijtspek (plakjes) 20
Geraspte kaas (g) 200
Koreaanse BBQ-saus (el) 3
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de BBQ (of oven) op tot 180 °C (het vlees gaart onder gesloten deksel).

Gehaktbrood

  • Neem een hoge ronde bakvorm (een springvorm of bakvorm met losse bodem is ideaal). Neem geen te grote bakvorm. Het gehakt moet een dikte van minimaal 5 cm kunnen krijgen.
  • Spuit de vorm aan alle kanten met olijfolie in.
  • Bekleed de randen met ontbijtspek. Leg een stukje op de bodem, duw het spek vervolgens tegen de opstaande rand. Flap de rest over de rand naar buiten toe. Straks gaat het gehakt er in en dan worden de flappen over het gehakt terug geslagen.
  • Bekleed zo eerst de vorm rondom met spek.
  • Leg vervolgens de bodem met enkele gerookte speklapjes dicht.
  • Meng het gehakt met de paprika, de ui, de sambal en het eitje. Kneed alles goed door. Voeg paneermeel toe tot je een goed klevend geheel hebt.
  • Kruid af met peper. Met zout oppassen want het spek is zout en ook de kaas die er bij komt is zout.
  • Doe het gehakt in de vorm. Dus het gehakt goed aan tot tegen de randen van de vorm.
  • Duw nu vanuit het midden het gehakt naar de zijkanten omhoog zodat er een kuil ontstaat. Zorg er voor dat de zijkanten nog minimaal 1,5 cm dik blijven. Duw de bovenkant van de randen mooi gelijk.
  • Vul nu de kuil met de kaas.
  • Flap de gerookte speklapjes nu  van de rand naar het midden toe, over het randje gehakt en de kaas heen.
  • Strijk de bovenkant van het gehaktbroodje in met BBQ-saus.
  • Laat het gehakt 45 min. garen in de BBQ of oven op 180 °C.

Afwerking

  • Haal het gehaktbrood uit de vorm.
  • Snij de taart in mooie spieën.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 juli 2020