Gehaktbrood met pistachenoten en appel, seizoensgroenten en aardappel
Description
2
Scale
Ingredients
Gemengd gehakt (g) | 250 |
Pistachenoten (ongezouten, gehakt) (g) | 50 |
Appel (geschild, klokhuis er uit, ½ in schijven en ½ in blokjes—st) | 1 |
sSalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Witte selder, 1 stengel zeer fijn gesneden, 4 stengels in ringen (stengel) | 5 |
Knoflook (t) | 1 |
Havermout (g) | 75 |
Ei | 1 |
Aardappels (g) | 400 |
Wortelen, in schijfjes (st) | 2 |
Olijfolie | |
Boter | |
Groentensausbinder | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Gehaktbrood
- Stoof voor het gehaktbrood de zeer fijn gesneden selder, de sjalot en de knoflook tot de ui gaar is. Meng de gestoofde groentjes met het eigeel, de havermout, de pistachenoten en de stukjes appel door het gehakt.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vorm het geheel tot een gehaktbrood. Druk de schijfjes appel boven in het gehaktbrood. Leg het gehaktbrood in een met olie ingesmeerde ovenschotel. Bedruppel het gehakt met wat olie. Bak 45 min. in een voorverwarmde oven.
Aardappels
- Kook ondertussen de aardappels in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
Groenten
- Stoof de witte selder en de wortelen in wat boter beetgaar. Voeg 2 el water toe en laat rustig garen. Bind op het einde het vocht met groentesausbinder.
Notes
Tip
- Een broodje gehaktbrood is ook lekker bij de boterham.