Gehaktballetjes met selder en witte saus
Description
2
Ingredients
Witte wijn (ml) | 50 |
Peterselie, fijngesnipperd (el) | 1 |
Bouquet garni (st) | 1 |
Paneermeel (el) | 2 |
Room (ml) | 100 |
Ei (st) | 1 |
Sjalot , fijngesnipperd (st) | 1 |
Witte selder, in stukjes van 2 cm (bussel) | 1/2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Gemengd gehakt (g) | 250 |
Aardappelen (g) | 400 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
Gehaktballetjes
- Meng in een grote kom: gehakt, peterselie en het eigeel. Kneed goed door elkaar. Voeg paneermeel toe tot je een goed klevend geheel krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol egale bolletjes van ca. 3 cm diameter. Breng een ruime pan water aan de kook. Doe de gehaktballetjes er in en kook ze gaar. Als de balletjes boven komen, zijn ze gaar. Schep ze uit de pan en laat uitlekken en een beetje afkoelen.
- Bak vervolgens de gehaktballetjes in wat boter goudbruin.
Selder
- Stoof de sjalot en de look in wat boter. Voeg de selder toe. Laat even stoven. Voeg de bouquet garni (peterseliestengels, laurier, tijm) toe samen met de witte wijn en room. Laat rustig garen.
Afwerking
- Doe de balletjes bij de selder. Laat ze even mee warmen.