Gehaktballetjes in lichte peperroomsaus, frietjes
Description
2
- Geef bij dit gerecht nog en lekker fris slaatje. Bijvoorbeeld witloofsalade met appel en yogonaise.
Scale
Ingredients
Frietjes (voorgebakken of diepvries) (g) | 500 |
Gemengd gehakt (g) | 300 |
Paneermeel | |
Ei, eigeel (st) | 1 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 1 |
Cognac | Scheutje |
Sojaroom (ml) | 100 |
Sojasaus (el) | ½ |
Groene opgelegde peperbolletje (thl) | 2 |
Groentebouillon, van blokje (ml) | 200 |
Kippenbouillon (blokje) | 1 |
Paneermeel | |
Tijm (takje) | 2 |
Laurier (blaadje) | 2 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Gehaktballetjes
- Meng de helft van de sjalotjes, de peterselie, het eigeel, peper en zout goed door elkaar.
- Voeg paneermeel toe tot de gehaktballetjes goed kleven.
- Breng 1 L water samen met het kippenbouillonblokje, een takje tijm en een laurierblad aan de kook. Doe de gehaktballetjes hier in. Laat ze garen.
- Vis de balletjes uit de bouillon. De bouillon kan je gebruiken om een lekkere soep mee te maken.
- Laat de balletjes goed uitlekken.
- Bak vervolgens de balletjes in olijfolie aan alle kanten goudbruin.
Peperroomsaus
- Stoof de helft van de sjalot samen met de knoflook in olijfolie aan.
- Voeg de cognac toe. Laat de alcohol verdampen.
- Blus met de bouillon. Voeg de sojaroom en de sojasaus toe.
- Laat de saus inkoken tot een romige saus.
- Voeg de peperbolletjes toe.
- Kruid af met peper en zout.
Frietjes
- Bak de frietjes volgens receptuur krokant.