Gehaktballetjes in lichte peperroomsaus, frietjes

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gehaktballetjes in lichte peperroomsaus, frietjes


  • Author: Annelies

Description

2

  • Geef bij dit gerecht nog en lekker fris slaatje. Bijvoorbeeld witloofsalade met appel en yogonaise.

Scale

Ingredients

Frietjes (voorgebakken of diepvries) (g) 500
Gemengd gehakt (g) 300
Paneermeel  
Ei, eigeel (st) 1
Sjalot, fijngesnipperd (st) 2
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Peterselie, fijngehakt (el) 1
Cognac Scheutje
Sojaroom (ml) 100
Sojasaus (el) ½
Groene opgelegde peperbolletje (thl) 2
Groentebouillon, van blokje (ml) 200
Kippenbouillon (blokje) 1
Paneermeel  
Tijm (takje) 2
Laurier (blaadje) 2
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Gehaktballetjes

  • Meng de helft van de sjalotjes, de peterselie, het eigeel, peper en zout goed door elkaar.
  • Voeg paneermeel toe tot de gehaktballetjes goed kleven.
  • Breng 1 L water samen met het kippenbouillonblokje, een takje tijm en een laurierblad aan de kook. Doe de gehaktballetjes hier in. Laat ze garen.
  • Vis de balletjes uit de bouillon. De bouillon kan je gebruiken om een lekkere soep mee te maken.
  • Laat de balletjes goed uitlekken.
  • Bak vervolgens de balletjes in olijfolie aan alle kanten goudbruin.

Peperroomsaus

  • Stoof de helft van de sjalot samen met de knoflook in olijfolie aan.
  • Voeg de cognac toe. Laat de alcohol verdampen.
  • Blus met de bouillon. Voeg de sojaroom en de sojasaus toe.
  • Laat de saus inkoken tot een romige saus.
  • Voeg de peperbolletjes toe.
  • Kruid af met peper en zout.

Frietjes

  • Bak de frietjes volgens receptuur krokant.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 mei 2020