Gehaktballetjes in champignon-roomsaus en rösti
Description
2
Scale
Ingredients
Rösti (g) | 300 |
Wit brood, zonder korst (sneetje) | 1 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Gehakt (g) | 300 |
Eigeel (st) | 1 |
Mosterd (thl) | 1 |
Champignons (of gemengde paddenstoelen) (g) | 500 |
Roomkaas met kruiden (g) | 50 |
Bieslook, fijngesnipperd (stengel) | 10 |
Melk (ml + beetje voor puree en brood) | 125 |
Boter/olie | |
Bloem | |
Nootmuskaat | |
Foelie | |
Peper, zout |
Instructions
Gehaktballetjes
- Week het sneetje brood zonder korst in wat melk.
- Fruit de helft van de ui in wat boter glazig. Neem uit de pan.
- Meng het gehakt met het uitgeknepen sneetje brood, het eigeel, de mosterd en het gefruite uitje door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en een snufje foelie.
- Rol gehaktballetjes ter grote van een pingpongbal van.
- Bak de gehaktballetjes rondom in wat boter/olie bruin. Laat zachtjes verder garen.
Champignonsaus
- Bak de champignons in heet bakvet.
- Voeg de rest van de ui toe en bak op een matig vuur gedurende een 2-tal min.
- Bestrooi met 1 el bloem. Bak de bloem al roerend.
- Blus af met 200 ml room. Roer de verse roomkaas er door. Blijf goed roeren zodat er geen klonters ontstaan. Breng aan de kook en laat gedurende een 3-tal minuten zachtjes koken.
- Voeg de gehaktballetjes toe. Laat ze even mee doorwarmen.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Roer voor het serveren de bieslook door de saus.
Rösti
- Bak de rösti volgens receptuur.
Notes
Tip
- Je kan dit gerecht ook met pasta of brood serveren.
- Maak je een dubbelle portie, gebruik dan 1 ei en geen 2 eidooiers.