Gehaktballetjes in champignon-roomsaus en rösti

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gehaktballetjes in champignon-roomsaus en rösti


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rösti (g) 300
Wit brood, zonder korst (sneetje) 1
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Gehakt (g) 300
Eigeel (st) 1
Mosterd (thl) 1
Champignons (of gemengde paddenstoelen) (g) 500
Roomkaas met kruiden (g) 50
Bieslook, fijngesnipperd (stengel) 10
Melk (ml + beetje voor puree en brood) 125
Boter/olie  
Bloem  
Nootmuskaat  
Foelie  
Peper, zout  

Instructions

Gehaktballetjes

  • Week het sneetje brood zonder korst in wat melk.
  • Fruit de helft van de ui in wat boter glazig. Neem uit de pan.
  • Meng het gehakt met het uitgeknepen sneetje brood, het eigeel, de mosterd en het gefruite uitje door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en een snufje foelie.
  • Rol gehaktballetjes ter grote van een pingpongbal van.
  • Bak de gehaktballetjes rondom in wat boter/olie bruin. Laat zachtjes verder garen.

Champignonsaus

  • Bak de champignons in heet bakvet.
  • Voeg de rest van de ui toe en bak op een matig vuur gedurende een 2-tal min.
  • Bestrooi met 1 el bloem. Bak de bloem al roerend.
  • Blus af met 200 ml room. Roer de verse roomkaas er door. Blijf goed roeren zodat er geen klonters ontstaan. Breng aan de kook en laat gedurende een 3-tal minuten zachtjes koken.
  • Voeg de gehaktballetjes toe. Laat ze even mee doorwarmen.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Roer voor het serveren de bieslook door de saus.

Rösti

  • Bak de rösti volgens receptuur.

 

 

Notes

Tip

  • Je kan dit gerecht ook met pasta of brood serveren.
  • Maak je een dubbelle portie, gebruik dan 1 ei en geen 2 eidooiers.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020