Gehakt Parmentier op andere wijze
Description
2
Ingredients
Wortelen, in kleine blokjes (g) | 200 |
Knolselder, in kleine blokjes (g) | 200 |
Kippengehakt (g) | 250 |
Knoflook, fijngewreven (t) | 1 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Bloemige aardappelen (g) | 300 |
Knolselder, in blokjes (g) | 400 |
Gratin kaas (g) | 75 |
Ei (st) | 1 |
Tijm (thl) | 1/2 |
Paprikapoeder (thl) | 1/2 |
Kippenbouillon, blokje (st) | 1 |
Roomboter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
- Maak een grove puree met het ei, de room, een flinke klont goede boter.
- Kruid met peper en zout.
Groenten
- Kook de wortelen en de knolselder in de kippenbouillon gaar.
Gehakt
- Stoof de knoflookpulp en de ui in wat boter aan. De uien mogen lichtbruin kleuren (de look niet).
- Voeg het gehakt toe aan de pot, samen met een scheutje olijfolie of wat extra boter. Bak het gehakt rul.
- Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, peper en zout
Ovenschotel
- Vul een passende ovenschotel met een laag gehakt.
- Schep daarboven de groentemengeling en eindig met een laag aardappelpuree.
- Verdeel de gemalen kaas over de schotel.
- Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven. Gratineer voor een 10-tal minuten.
Notes
Tip
- De ovenschotel kan je ook vooraf klaarmaken. De smaken mengen zich dan nog meer met elkaar. Eens zo smakelijk! Hou er dan wel rekening mee dat je het gerecht volledig moet opwarmen. Dit betekent een langere oventijd.
Je kan de schotel ook eerst opwarmen in de microgolfoven. Laat daarna gratineren in de oven.