Gegrilde tonijn met peperkorstje, rösti, veldsla
Description
2
Ingredients
Tonijnsteaks (st) | 2 |
Sjalot, gesnipperd (st) | 1 |
Veldsla (zakje) | 1 |
Vierseizoenenpeperkorrels, fijngestampt (el) | 1 |
Rösti (kant en klaar—g ) | 375 |
Kleine courgette, in blokjes (st) | 1 |
Rode paprika, in blokjes (st) | 1 |
Olijfolie | |
Witte wijnazijn (el) | 1/2 |
Instructions
Voorbereiding
- De tonijnsteaks op kamertemperatuur laten komen.
Groenten
- Stoof de courgetteblokjes en paprikablokjes in wat olie gaar.
- Marineer de sjalot in azijn. Kruid met wat peper en zout.
- Was de veldsla. Zwier de veldsla droog. In een kom de veldsla omscheppen met de gemarineerde sjalot , een scheutje olie, zout en peper. Voeg eventueel nog wat van de azijn toe.
Rösti
- Verwarm een goede scheut olie in een koekenpan. Bak de rösti aan beide kanten goudbruin.
Tonijnsteaks
- Op het allerlaatste wordt de tonijn gebakken. Tonijn heeft maar een minuutje aan beide kanten nodig en wordt na het bakken onmiddellijk opgediend.
- Bestrijk de tonijn met 1 el olie, Kruid met zout en de geplette peperkorrels. Duw de peper goed in het vlees. Zorg dat de grillpan goed verwarmd is. Grill de vis een minuutje aan beide kanten. De vis moet mooi gekleurd zijn aan de buitenkant en nog roze van binnen.