Gebakken zalm met lauwwarme venkel-sinaasappelsalade
Description
2
Ingredients
Zalm (ca. 150 g/pp-st) | 2 |
Venkel, in blokjes gesneden (st) | 1 |
Aardappels (g) | 300 |
Eetsinaasappel (st) | 1 |
Citroen, plakjes (st) | 4 |
Dille, fijngesnipperd (takjes) | 4 |
Olijfolie | |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
Venkel-sinaasappelsalade
- Rasp wat zeste van de sinaasappel.
- Snij de sinaasappel a vif. Vang het sap op. Knijp de velletjes boven een kom uit.
- Stoof de venkel in boter gaar. Kruid af met peper en zout.
Zalm
- Kruid de zalm aan beide kanten met peper en zout.
- Leg de zalm in een gepaste, ingevette ovenschaal.
- Leg op elk stuk zalm 2 schijfjes citroen.
- Besprenkel de zalm met olijfolie.
- Bak de zalm gedurende 12 min. (afhankelijk van de dikte van de zalmmoot). De zalm moet nog rosé zien binnen.
Afwerking
- Warm de venkel terug op. Voeg de dille, de zeste van de sinaasappel, het sinaasappelsap en de sinaasappelpartjes toe.
- Roer om. Laat de sinaasappels kort mee opwarmen.
- Kruid af met peper en zout.
- Serveer onmiddellijk.