Gebakken zalm met lauwwarme venkel-sinaasappelsalade

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gebakken zalm met lauwwarme venkel-sinaasappelsalade


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Zalm (ca. 150 g/pp-st) 2
Venkel, in blokjes gesneden (st) 1
Aardappels (g) 300
Eetsinaasappel (st) 1
Citroen, plakjes (st) 4
Dille, fijngesnipperd (takjes) 4
Olijfolie  
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.

Aardappels

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.

Venkel-sinaasappelsalade

  • Rasp wat zeste van de sinaasappel.
  • Snij de sinaasappel a vif. Vang het sap op. Knijp de velletjes boven een kom uit.
  • Stoof de venkel in boter gaar. Kruid af met peper en zout.

Zalm

  • Kruid de zalm aan beide kanten met peper en zout.
  • Leg de zalm in een gepaste, ingevette ovenschaal.
  • Leg op elk stuk zalm 2 schijfjes citroen.
  • Besprenkel de zalm met olijfolie.
  • Bak de zalm gedurende 12 min. (afhankelijk van de dikte van de zalmmoot). De zalm moet nog rosé zien binnen.

Afwerking

  • Warm de venkel terug op. Voeg de dille, de zeste van de sinaasappel, het sinaasappelsap en de sinaasappelpartjes toe.
  • Roer om. Laat de sinaasappels kort mee opwarmen.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Serveer onmiddellijk.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27 augustus 2020