Gebakken vis met ui in melksaus, rodebietenpuree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gebakken vis met ui in melksaus, rodebietenpuree


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardappelen, bloemig (g) 500
Rode bieten, voorgekookt, in kleine blokjes en uitgelekt (g) 400
Zeetong of schelvishaasje (125/st) (st) 2
Ui, in fijne ringen (st) 2
Melk (ml) 250
Laurier (blaadje) 1
Tijm (takje) 1
Bloem
Maïzena (el) 1
Boter  
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Gesmoorde ui in melksaus

  • Stoof de ui rustig aan in boter. De ui moet helemaal glazig en goed gaar zijn.
  • Voeg tijdens het stoven de tijm, het laurierblad en wat nootmuskaat toe. Kruid alvast met peper en zout.
  • Breek de maïzena met een beetje melk.
  • Als de uien gaar zijn, de rest van de melk toevoegen. Goed doorroeren en even laten infuseren.
  • Bind de melk met de maïzena. Laat de saus op een zacht vuur indikken.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Aardappel-bietenpuree

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Voeg een klontje boter toe en maak een grove puree.
  • Schep de rode bieten door de puree.
  • Kruid af met peper en zout.

Vis

  • Kruid de vis met peper en zout.
  • Wentel de vis door de bloem. Klop de overtollige bloem er af.
  • Bak de vis in een ruime hoeveelheid boter aan beide kanten goudbruin. De vis is snel gaar!

 

 

 

Notes

Tip

  • Voor wat meer smaak kan je een deel van de melk ook door visbouillon vervangen.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 april 2020