Gebakken vis met ui in melksaus, rodebietenpuree
Description
2
Scale
Ingredients
Aardappelen, bloemig (g) | 500 |
Rode bieten, voorgekookt, in kleine blokjes en uitgelekt (g) | 400 |
Zeetong of schelvishaasje (125/st) (st) | 2 |
Ui, in fijne ringen (st) | 2 |
Melk (ml) | 250 |
Laurier (blaadje) | 1 |
Tijm (takje) | 1 |
Bloem | |
Maïzena (el) | 1 |
Boter | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Gesmoorde ui in melksaus
- Stoof de ui rustig aan in boter. De ui moet helemaal glazig en goed gaar zijn.
- Voeg tijdens het stoven de tijm, het laurierblad en wat nootmuskaat toe. Kruid alvast met peper en zout.
- Breek de maïzena met een beetje melk.
- Als de uien gaar zijn, de rest van de melk toevoegen. Goed doorroeren en even laten infuseren.
- Bind de melk met de maïzena. Laat de saus op een zacht vuur indikken.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Aardappel-bietenpuree
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Voeg een klontje boter toe en maak een grove puree.
- Schep de rode bieten door de puree.
- Kruid af met peper en zout.
Vis
- Kruid de vis met peper en zout.
- Wentel de vis door de bloem. Klop de overtollige bloem er af.
- Bak de vis in een ruime hoeveelheid boter aan beide kanten goudbruin. De vis is snel gaar!
Notes
Tip
- Voor wat meer smaak kan je een deel van de melk ook door visbouillon vervangen.