Garnalencocktail zonder meer
Description
2
De garnalencocktail wordt hier geserveerd als lunch. eenvoudig met de losse hand alle ingrediënten op een bord verdelen. Zalig om goed gekoeld op een terrasje onder de parasol te eten.
Ik heb er wat fijngesneden wortelen en komkommer bij gedaan, gewoon omdat ik dat nog in de ijskast had liggen. Witlof, avocado, erwtjes… het kan er allemaal in.
Maak je porties kleiner als je het als voorgerecht wilt eten.
Ingredients
Sla, fijngesneden | Enkele blaadjes |
Wortelen, geraspt (el) | 2 |
Tomaten, klein, gehalveerd (st) | 12 |
Snoepkomkommer, fijngesneden (st) | 2 |
Grijze garnalen, gepeld (g) | 100 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 2 |
Peper, zout | |
Cocktailsaus | |
Mayonaise (el) | 1 |
Skyr (el) | 1 |
Tomatenketchup (el) | 1 |
Paprikapoeder | |
Cayennepeper | |
Plattekaassaus | |
Platte kaas, vol (el) | 1 |
Cayennepeper | |
Paprikapoeder | |
Fleur de sel | |
Citroensap (thl) | 2 |
Instructions
Sauzen
- Meng de ingrediënten voor de cocktailsaus door elkaar.
- Meng de ingrediënten voor de plattekaassaus door elkaar.
- Breng de sauzen op smaak.
Afwerken
- Neem 2 borden.
- Verdeel de sla op de borden. Strooi er vervolgens de wortelen, de komkommer, de garnalen en de tomaten losjes over de sla.
- Verdeel toefjes plattekaassaus over de schotel. Besprenkel alles dan nog eens met de cocktailsaus.
- Garneer als laatste met een beetje fleur de sel, peper van de molen en de peterselie.