Frisse aardappel-bonensalade
Description
2
Een ideaal gerecht voor warme zomerdagen. Lekker met een steak van de BBQ of de grill. Maar ook een simpele gehaktbal smaakt er heerlijk bij.
Je kan het gerecht ook warm of lauw-warm serveren.
Ingredients
Vastkokende aardappelen (g) | 350 |
Sperziebonen, gebroken (g) | 300 |
Radijs, in dunne plakjes (st) | 4 |
Rode ui, zeer fijn gesnipperd (st) | ½ |
Appelazijn (ml) | 40 |
Olijfolie (ml) | 40 |
Ahornsiroop of honing (el) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
- Laat een beetje afkoelen. snij de aardappels in blokjes.
Sperziebonen
- Kook de sperziebonen beetgaar in licht gezouten water.
- Giet af. Koel de bonen af onder koud stromend water.
Vinaigrette
- Meng de appelazijn, de olijfolie, de honing of ahornsiroop door elkaar.
- Kruid af met peper en zout. Voeg naar smaak nog meer honing en/of appelazijn of olie toe.
Afwerking
- Doe de aardappelblokjes, de sperziebonen, de uisnippers en de radijsjes in een kom. Meng goed onder elkaar.
- Lepel ca. 3/4 van de vinaigrette onder de groenten. Serveer de rest apart.