Entrecote op Argentijnse wijze
Description
2
Ingredients
Entrecote (st) | 2 |
Paprikapoeder (thl) | 1 |
Tabasco | |
Olijfolie (ml) | 150 |
Oregano (gedroogd – thl) | 1 |
Rode wijnazijn (el) | 2 |
Knoflook (t) | 3 |
Spaanse peper (st) | 1 |
Platte peterselie (bosje) | 1 |
Peper, zout | 1 |
Instructions
Voorbereiding
- Haal het vlees ca. 30 min. vooraf uit de ijskast. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Marinade
- Pureer: peterselie, rode peper, knoflook, azijn, paprikapoeder en oregano met wat olijfolie. Giet er olijfolie bij tot er een sausje ontstaat. Breng op smaak met tabasco en zout.
- Bestrijk de entrecotes aan beide kanten met een dun laagje van de marinade. Laat enkele minuten intrekken.
- Verhit wat olijfolie in een grillpan. Rooster het vlees 3 à 4 minuten per kant. Laat garen naar eigen smaak.
Afwerking
- Serveer de saus apart bij het vlees. Vind je de saus te pikant, meng er dan naar smaak wat natuuryoghurt onder.
Notes
Tip
- Lekker met aardappelen naar keuze en groenten als paprika, broccoli, wortelen, courgette.