Entrecote op Argentijnse wijze

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Entrecote op Argentijnse wijze


  • Author: denharry

Description

2


Ingredients

Entrecote (st) 2
Paprikapoeder (thl) 1
Tabasco  
Olijfolie (ml) 150
Oregano (gedroogd – thl) 1
Rode wijnazijn (el) 2
Knoflook  (t) 3
Spaanse peper (st) 1
Platte peterselie (bosje) 1
Peper, zout 1

Instructions

Voorbereiding

  • Haal het vlees ca. 30 min. vooraf uit de ijskast. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Marinade

  • Pureer: peterselie, rode peper, knoflook, azijn, paprikapoeder en oregano met wat olijfolie. Giet er olijfolie bij tot er een sausje ontstaat. Breng op smaak met tabasco en zout.
  • Bestrijk de entrecotes aan beide kanten met een dun laagje van de marinade. Laat enkele minuten intrekken.
  • Verhit wat olijfolie in een grillpan. Rooster het vlees 3 à 4 minuten per kant. Laat garen naar eigen smaak.

Afwerking

  • Serveer de saus apart bij het vlees. Vind je de saus te pikant, meng er dan naar smaak wat natuuryoghurt onder.

Notes

Tip

  • Lekker met aardappelen naar keuze en groenten als paprika, broccoli, wortelen, courgette.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

2 maart 2020