East meets South – Parelgerstrisotto met groene asperges en Oosters spek

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

East meets South – Parelgerstrisotto met groene asperges en Oosters spek


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Parelgort (g) 170
Groene asperges (fijne asperges) (g) 250
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Spinazie (g) 150
Witte wijn (ml) 50
Parmezaanse kaas, geraspt (g) 75
Spek, in brede repen gesneden (st) 4
Groentebouillon (van blokje) (ml) 300
Olijfolie (el) 2
Sojasaus (el) 2
Ketjap manis (el) 2
Peper, zout

Instructions

Oosterse speklapjes

  • Meng de sojasaus met de ketjap manis. Laat de varkensreepjes hierin minstens 15 min. marineren.
  • Haal het vlees uit de marinade (marinade bewaren).
  • Bak de spek in wat olie. Voeg de marinade toe en laat even sudderen zodat de smaken goed intrekken.
  • Houd warm.

Aspergepunten

  • Snij de harde onderkant van de asperges. Snij de kopjes eraf. Snij de resterende stengel in stukjes van 2 à 3 cm.
  • Kook de aspergepunten in een steelpan met ruim kokend water en wat zout in 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud water en laat ze goed uitlekken.

Parelgort-risotto

  • Verwarm 1,5 el olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de parelgort erdoor en bak al omscheppend tot de korrels rondom glanzen.
  • Schenk de wijn erbij. Voeg de parelgort toe. Laat zachtjes pruttelen tot al het vocht bijna verdwenen is.
  • Doe de bouillon erbij en kook de parelgort zonder deksel in 20 min. zachtjes gaar.
  • Schep na 15 min. koken de stukjes asperge door de parelgerst en voeg ook beetje bij beetje de spinazie toe. Laat de spinazie al omscheppend slinken.
  • Kook de parelgerst nog 5 minuten. Roer op het einde de helft van de geraspte kaas erdoor.

Afwerking

  • Schep de parelgerstrisotto op de borden. Verdeel de aspergepunten en het spek (zonder de saus) over de parelgerst.
  • Garneer nog met wat geraspte Parmezaan.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020