Currystoofpotje van kikkererwten, zoete aardappel, chinese kool en witte vis

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Currystoofpotje van kikkererwten, zoete aardappel, chinese kool en witte vis


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Groentebouillon (ml) 225
Chinese kool, in reepjes gesneden (st) 1/4
Korianderpoeder (thl) 1
Kurkuma (thl) 1
Gemberpoeder (thl) 1
Kokosmelk (ml) 200
Stevige witte vis, in blokjes (g) 200
Zoete aardappel, in blokjes (g) 200
Kikkererwten, uit blik (g) 100
Tomaat, vruchtvlees in blokjes (st) 2
Knoflook (t) 2
Quinoa (g) 150
Chilipoeder  
Peper, zout  

Instructions

Quinoa

  • Kook de quinoa volgens receptuur in de groentebouillon. Giet af en houd warm.

Currystoofpotje

  • Kook de zoete aardappelen tot ze net niet gaar zijn (ca.8 min.). De kookduur hangt af van hoe fijn je de groente gesneden hebt.
  • Zet ondertussen een pot met dikke bodem op het vuur met de kokosmelk, de knoflook, de gember, de kurkuma, de koriander, de currypoeder, de komijn en een mespuntje chili. Zet op een laag vuurtje met het deksel op de pan.
  • Voeg de zoete aardappel toe aan de kokosmelk. Breng terug aan de kook. Voeg dan de tomaten en de Chinese kool toe. Laat 5 min. zachtjes pruttelen.
  • Kruid de vis met peper en zout. Leg de blokjes vis op de groentestoof en laat met deksel op de pan nog 8 min. zachtjes stoven of tot de vis gaar is.
  • Voeg op het einde de kikkererwten toe. Deze moeten enkel opwarmen. Schep voorzichtig om. De vis mag niet verpulveren.

 

Notes

Variatie

Dit gerecht is ook te serveren met rijst of parelgerst.

Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

2 maart 2020