Currystoofpotje van kikkererwten, zoete aardappel, chinese kool en witte vis
Description
2
Scale
Ingredients
Groentebouillon (ml) | 225 |
Chinese kool, in reepjes gesneden (st) | 1/4 |
Korianderpoeder (thl) | 1 |
Kurkuma (thl) | 1 |
Gemberpoeder (thl) | 1 |
Kokosmelk (ml) | 200 |
Stevige witte vis, in blokjes (g) | 200 |
Zoete aardappel, in blokjes (g) | 200 |
Kikkererwten, uit blik (g) | 100 |
Tomaat, vruchtvlees in blokjes (st) | 2 |
Knoflook (t) | 2 |
Quinoa (g) | 150 |
Chilipoeder | |
Peper, zout |
Instructions
Quinoa
- Kook de quinoa volgens receptuur in de groentebouillon. Giet af en houd warm.
Currystoofpotje
- Kook de zoete aardappelen tot ze net niet gaar zijn (ca.8 min.). De kookduur hangt af van hoe fijn je de groente gesneden hebt.
- Zet ondertussen een pot met dikke bodem op het vuur met de kokosmelk, de knoflook, de gember, de kurkuma, de koriander, de currypoeder, de komijn en een mespuntje chili. Zet op een laag vuurtje met het deksel op de pan.
- Voeg de zoete aardappel toe aan de kokosmelk. Breng terug aan de kook. Voeg dan de tomaten en de Chinese kool toe. Laat 5 min. zachtjes pruttelen.
- Kruid de vis met peper en zout. Leg de blokjes vis op de groentestoof en laat met deksel op de pan nog 8 min. zachtjes stoven of tot de vis gaar is.
- Voeg op het einde de kikkererwten toe. Deze moeten enkel opwarmen. Schep voorzichtig om. De vis mag niet verpulveren.
Notes
Variatie
Dit gerecht is ook te serveren met rijst of parelgerst.