Curry van scampi en peultjes
Description
2
Scale
Ingredients
Basmatirijst (g) | 125 |
Vissaus (thl) | 1 |
Groentebouillon, van blokje (ml) | 200 |
Kokosmelk (ml) | 200 |
Gele currypasta (g) | 25 |
Chilipeper, zonder zaden, fijngesneden (st) | 1 |
Gember, fijngesneden (cm) | 1 |
Limoen | 1 |
Peultjes, in repen (g) | 100 |
Scampi | 250 |
Koriander, fijngesneden | naar smaak |
Arachideolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Gebruik je verse scampi, ontdarm ze eerst. Haal de schaal er af.
- Gebruik je diepvriesscampi, leg de zak even in heet water zodat alles ontdooit. Controleer of ze ontdarmd zijn. Haal de schaal er af.
- Dep de scampi droog.
- Snij van de limoen 2 partjes. Pers de rest uit.
- Wie niet zo voor pikant is kan i.p.v. de chilipeper een Spaans peper gebruiken.
Rijst
- Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water gaar.
Curry
- Laat 1 el arachideolie heet worden. Voeg de currypasta toe. Roerbak even.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, de gember, het limoensap, de peper en de vissaus toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 15 min. zachtjes sudderen.
- Gebruik je verse of niet gegaarde diepvriesscampi, voeg deze toe en laat een 10-tal min. garen tot ze mooi roze zien. Gebruik je gegaarde scampi, dan moet de scampi alleen even opwarmen.
- Kruid de saus af met peper en vissaus (= zout).
Peultjes
- Kook de peultjes beetgaar in ligt gezouten water. Voeg ze voor het serveren toe aan de curry.
Afwerking
- Schep de curry op een bord. Werk af met koriander en het partje limoen.
- Serveer met de rijst.