Curry van scampi en peultjes

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Curry van scampi en peultjes


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Basmatirijst (g) 125
Vissaus (thl) 1
Groentebouillon, van blokje (ml) 200
Kokosmelk (ml) 200
Gele currypasta (g) 25
Chilipeper, zonder zaden, fijngesneden (st) 1
Gember, fijngesneden (cm) 1
Limoen 1
Peultjes, in repen (g) 100
Scampi 250
Koriander, fijngesneden naar smaak
Arachideolie  
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Gebruik je verse scampi, ontdarm ze eerst. Haal de schaal er af.
  • Gebruik je diepvriesscampi, leg de zak even in heet water zodat alles ontdooit. Controleer of ze ontdarmd zijn. Haal de schaal er af.
  • Dep de scampi droog.
  • Snij van de limoen 2 partjes. Pers de rest uit.
  • Wie niet zo voor pikant is kan i.p.v. de chilipeper een Spaans peper gebruiken.

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water gaar.

Curry

  • Laat 1 el arachideolie heet worden. Voeg de currypasta toe. Roerbak even.
  • Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, de gember, het limoensap, de peper en de vissaus toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 15 min. zachtjes sudderen.
  • Gebruik je verse of niet gegaarde diepvriesscampi, voeg deze toe en laat een 10-tal min. garen tot ze mooi roze zien. Gebruik je gegaarde scampi, dan moet de scampi alleen even opwarmen.
  • Kruid de saus af met peper en vissaus (= zout).

Peultjes

  • Kook de peultjes beetgaar in ligt gezouten water. Voeg ze voor het serveren toe aan de curry.

Afwerking

  • Schep de curry op een bord. Werk af met koriander en het partje limoen.
  • Serveer met de rijst.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

19 maart 2020