Curry van kippengehakt met groenten en linzen, basmati rijst

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Curry van kippengehakt met groenten en linzen, basmati rijst


  • Author: Annelies

Description

2

Dit currygerecht is heel toegankelijk omdat het niet ‘spicy’ is. Zelfs onze kleinzoon van 18 maanden heeft er zijn buikje mee vol gegeten.


Scale

Ingredients

Basmatirijst (g) 125
Kippengehakt (g) 200
Kokosmelk (ml) 200
Paksoi, in ringen (st) 1 kleine of ½ grote
Wortelen, in de lengte gehalveerd, in schijfjes (st) 2
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Blonde linzen (g) 50
Tomatenblokjes, blik (g) 400
Bloemkool ( flinke roosjes) 4
Basmatirijst (g) 125
Cayennepeper snufje
Korianderpoeder (el) 2
Komijnpoeder (el) 1
Kurkuma (el) 1
Laurier (st) 1
Koriander (facultatief) blaadjes naar smaak
Olijfolie  
Zout  

Instructions

Linzen

  • Vul een pan met ruim veel water. De linzen absorberen veel vocht.
  • Doe de linzen mee in de pan samen met wat zout en het laurierblad.
  • Breng aan de kook. Laat een 20 min. zachtjes garen.
  • Zet van het vuur. Laat de deksel op de pan.

Kippengehakt

  • Stoof het uitje in wat olijfolie aan.
  • Voeg de komijn en de koriander toe. Roer goed om.
  • Doe het kippengehakt er bij. Bak rul. Er mogen nog herkenbare stukken gehakt in zitten. Laat alles goed doorbakken.

Curry

  • Voeg de tomatenblokjes toe bij het kippengehakt.
  • Meng de kurkuma en de kokosmelk onder het gerecht.
  • Kruid naar smaak met cayennepeper.
  • Laat 20 min. zachtjes sudderen.

Groenten

  • Kook de bloemkoolroosjes in licht gezouten water beetgaar. Giet af.
  • Stoof ondertussen de wortelen in wat olie aan.
  • Voeg na 2 min. de witte delen van de paksoi toe.
  •  Voeg als laatste de groene, fijngesneden bladeren van de paksoi toe. Stoof nog voor een 3-tal minuten.
  • Voeg als laatste de beetgare bloemkoolroosjes en de gare linzen toe.
  • Laat het geheel goed doorwarmen.

Afwerking

  • De groenten kunnen onder de curry gemengd worden, of afzonderlijk geserveerd worden.
  • Geef er apart de basmati rijst bij.
  • Garneer naar wens met koriander.

 

 

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

24 maart 2020