Curry van kippengehakt met groenten en linzen, basmati rijst
Description
2
Dit currygerecht is heel toegankelijk omdat het niet ‘spicy’ is. Zelfs onze kleinzoon van 18 maanden heeft er zijn buikje mee vol gegeten.
Scale
Ingredients
Basmatirijst (g) | 125 |
Kippengehakt (g) | 200 |
Kokosmelk (ml) | 200 |
Paksoi, in ringen (st) | 1 kleine of ½ grote |
Wortelen, in de lengte gehalveerd, in schijfjes (st) | 2 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Blonde linzen (g) | 50 |
Tomatenblokjes, blik (g) | 400 |
Bloemkool ( flinke roosjes) | 4 |
Basmatirijst (g) | 125 |
Cayennepeper | snufje |
Korianderpoeder (el) | 2 |
Komijnpoeder (el) | 1 |
Kurkuma (el) | 1 |
Laurier (st) | 1 |
Koriander (facultatief) | blaadjes naar smaak |
Olijfolie | |
Zout |
Instructions
Linzen
- Vul een pan met ruim veel water. De linzen absorberen veel vocht.
- Doe de linzen mee in de pan samen met wat zout en het laurierblad.
- Breng aan de kook. Laat een 20 min. zachtjes garen.
- Zet van het vuur. Laat de deksel op de pan.
Kippengehakt
- Stoof het uitje in wat olijfolie aan.
- Voeg de komijn en de koriander toe. Roer goed om.
- Doe het kippengehakt er bij. Bak rul. Er mogen nog herkenbare stukken gehakt in zitten. Laat alles goed doorbakken.
Curry
- Voeg de tomatenblokjes toe bij het kippengehakt.
- Meng de kurkuma en de kokosmelk onder het gerecht.
- Kruid naar smaak met cayennepeper.
- Laat 20 min. zachtjes sudderen.
Groenten
- Kook de bloemkoolroosjes in licht gezouten water beetgaar. Giet af.
- Stoof ondertussen de wortelen in wat olie aan.
- Voeg na 2 min. de witte delen van de paksoi toe.
- Voeg als laatste de groene, fijngesneden bladeren van de paksoi toe. Stoof nog voor een 3-tal minuten.
- Voeg als laatste de beetgare bloemkoolroosjes en de gare linzen toe.
- Laat het geheel goed doorwarmen.
Afwerking
- De groenten kunnen onder de curry gemengd worden, of afzonderlijk geserveerd worden.
- Geef er apart de basmati rijst bij.
- Garneer naar wens met koriander.