Curry van kabeljauw met rijst

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Curry van kabeljauw met rijst


  • Author: Annelies

Description

2

Welke groenten kan je in de viscurry zoal nog gebruiken? Broccoli, bloemkool, wortelen, sugar snaps …


Ingredients

Kabeljauwfilet, in blokjes (g) 300
Rijst (g) 125
Rode paprika, in blokjes (st) 1
Pompoen, in blokjes (g) 250
Erwtjes vers of diepvries (g) 150
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Kokosmelk (ml) 200
Kerriepoeder (el) ½
Kippenbouillon (ml) 125
Witte sausbinder  
Arachideolie  
Peper, zout  

Instructions

Curry

  • Stoof de sjalot en de paprikablokjes in olie aan.
  • Voeg de kerriepoeder toe. Laat even meebakken.
  • Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk
  • Voeg de pompoenblokjes en de erwtjes toe. Laat 10 min.sudderen.
  • Kruid de visblokjes met peper en zout. Voeg deze aan het stoofpotje toe.
  • Breng het geheel terug aan de kook. Zet het vuur lager en laat rustig verder stoven tot alles gaar is.
  • Kruid het geheel af met peper en zout en eventueel nog wat kerriepoeder.
  • Bind de saus met de witte snelbindsaus.

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur gaar in licht gezouten water.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 juni 2020