Curry van garnalen met spinazie, erwtjes en rijst
Description
2 personen
Scale
Ingredients
Spaanse peper, fijngesneden (st) | 1 |
Citroengras (buitenste blad verwijderen), versnijden (st) | 1/2 |
Gember, in plakjes (cm) | 1 |
Sjalot, in ringen (st) | 1 |
Vissaus (el) | 1/2 |
Korianderpoeder (el) | 1/2 |
Knoflook, grof gesneden (t) | 2 |
Basmatirijst (g) | 125 |
Rode currypasta (el) | 1 |
Kokosmelk (ml) | 200 |
Reuzegarnalen, ontdooid, schoongemaakt (g) | 150 |
Spinazie, grof gesneden (g) | 150 |
Erwten, diepvries (g) | 225 |
Koriander, fijngesneden, enkele blaadjes voor garnering (g) | 7 |
Suiker (thl) | 1 |
Olie (el) | 1/2 |
Kippenbouillon (van blokje – ml) | 125 |
Instructions
Rijst
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water. Laat staan met de deksel op de pan.
Curry
- Voeg in de blender samen: Spaanse peper, citroengras, gember, sjalot, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook. Maal de ingrediënten in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De curry is nu klaar voor verder gebruik.
- Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur. De smaken kunnen nu goed vrijkomen. Roer regelmatig.
- Voeg de bouillon en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op een middelhoog vuur doorkoken.
- Voeg de erwten en de garnalen toe aan de curry en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer regelmatig. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout.
Afwerking
- Serveer met de basmatirijst en bestrooi met de koriander.
Notes
Tip
- Kies je voor verse erwten, dan is de kooktijd langer.
- Voeg de garnalen pas toe op het einde van de kooktijd.
- Wie het liever wat minder pittig heeft, neemt minder Spaanse peper.