Curry met runderbouillon, witte selder, bamboescheuten en erwten, tijgergarnalen en rijst

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Curry met runderbouillon, witte selder, bamboescheuten en erwten, tijgergarnalen en rijst


  • Author: Annelies

Description

2

Ik probeer elk weekend de restanten van de week op te werken. Er lag nog een witte selder in de ijskast die nog opgemaakt moest worden. Ik had geen zin in een traditionele selder in witte saus. Daarnaast had ik ook nog Spaanse pepers die ook verwerkt mochten worden.

Met wat puzzelwerk is het deze gemakkelijke curry geworden. Je kan de curry maken met de overschot aan groenten in je ijskast. Er zijn natuurlijk groenten die zich er minder toe lenen, daar moet je wel oog voor hebben.


Scale

Ingredients

Grote tijgergarnalen, ontdarmd, ontdooid (st) 6
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 3
Spaanse peper, fijngesnipperd (st) 1
Gember, fijngesnipperd (cm) 1
Bamboescheuten, fijngesneden (blik ) (g) 220
Erwten (diepvries)(el) 2
Kerriepoeder (thl) 2
Kurkuma (thl) 2
Runderbouillon (blokje) ½
Cayennepeper Snufje
Maïzena (el) 1
Sesamolie (thl) 1
Arachideolie  
Rijst (g) 125
Ei, losgeklopt (st) 1
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Kruid de tijgergarnalen met peper en zout. Meng de sesamolie door de garnalen. Kneed alles even goed door.
  • Laat de garnalen marineren tot gebruik.

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur gaar in licht gezouten water.
  • Laat afkoelen.

Curry

  • Los de bouillon op in 200 ml water.
  • Stoof de ui en de knoflook in arachideolie aan.
  • Voeg de selder, de gember en de Spaanse peper toe (Wie het liever minder pikant heeft, gebruikt minder Spaanse peper).
  • Laat de groeten beetgaar stoven. Voeg dan pas de bamboescheuten en de erwten toe. Deze moeten enkel opwarmen.
  • Voeg de kerrie en de kurkuma toe. Roer goed door en laat even meebakken.
  • Blus met de bouillon.
  • Laat alles even doorkoken.
  • Kruid af met peper, zout en een snufje cayennepeper.

Tijgergarnalen

  •  Wentel de garnalen door de maïzena.
  • Doe een goede scheut arachideolie in de wok. Bak de garnalen aan beide kanten mooi bruin.
  • Haal ze uit de wok.

Afwerking

  • Laat de olie terug warm worden in de wok. Voeg eventueel nog een scheutje erbij.
  • Giet de losgeklopte eieren in de olie. Laat ze even stollen.
  • Schep er vervolgens de rijst bij. Bak al omscheppend de rijst krokant.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

9 mei 2020