Courgettepuree met gebakken vis en zuiderse tomatensaus
Description
2
Scale
Ingredients
Witvisfilet (125 g/pp – st) | 2 |
Courgette, in kleine blokjes (st) | 1 |
Bloemige aardappel (g) | 500 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (y) | 2 |
Tomatenblokjes met basilicum, blik (g) | 400 |
Witte wijn (ml) | 100 |
Tijm (thl) | ½ |
Oregano (thl) | ½ |
Roomboter (el) | 2 |
Boter | |
Olijfolie | |
Bloem | |
Suiker | |
Peper, zout |
Instructions
Puree
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
- Stoof de ui en de helft van de knoflook (1 t) in wat boter aan.
- Voeg de kleine blokjes courgette toe. Laat gaar stoven.
- Maak een puree van de aardappelen met wat boter.
- Roer er de groenten onder.
- Kruid af met peper en zout.
Tomatensaus
- Stoof de sjalot en de andere helft van de knoflook in olijfolie glazig.
- Blus met de wijn. Laat de alcohol verdampen.
- Voeg de tomatenstukjes met het sap erbij.
- Kruid met tijm, oregano, peper en zout.
- Soms kan tomatenpuree nogal zuur zijn. Een snufje suiker doet wonderen.
Vis
- Dep de vis goed droog.
- Kruid met peper en zout.
- Haal de vis door de bloem.
- Bak de vis 3 min. per zijde in boter lichtbruin en gaar (duur afhankelijk van de dikte van de filet).