Courgettepuree met gebakken vis en zuiderse tomatensaus

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Courgettepuree met gebakken vis en zuiderse tomatensaus


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Witvisfilet (125 g/pp – st) 2
Courgette, in kleine blokjes (st) 1
Bloemige aardappel (g) 500
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (y) 2
Tomatenblokjes met basilicum, blik (g) 400
Witte wijn (ml) 100
Tijm (thl) ½
Oregano (thl) ½
Roomboter (el) 2
Boter  
Olijfolie  
Bloem  
Suiker
Peper, zout  

Instructions

Puree

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
  • Stoof de ui en de helft van de knoflook (1 t) in wat boter aan.
  • Voeg de kleine blokjes courgette toe. Laat gaar stoven.
  • Maak een puree van de aardappelen met wat boter.
  • Roer er de groenten onder.
  • Kruid af met peper en zout.

Tomatensaus

  • Stoof de sjalot en de andere helft van de knoflook in olijfolie glazig.
  • Blus met de wijn. Laat de alcohol verdampen.
  • Voeg de tomatenstukjes met het sap erbij.
  • Kruid met tijm, oregano, peper en zout.
  • Soms kan tomatenpuree nogal zuur zijn. Een snufje suiker doet wonderen.

Vis

  • Dep de vis goed droog.
  • Kruid met peper en zout.
  • Haal de vis door de bloem.
  • Bak de vis 3 min. per zijde in boter lichtbruin en gaar (duur afhankelijk van de dikte van de filet).

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

5 juni 2020