Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Courgette-kervelsoep


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Olie
Room (ml) 100
Risotto (g) 20
Groentebouillon (L) 2
Bouquet garni (st) 1
Groene selder, fijngesneden (stengel) 4
Bloemige aardappel, in blokjes (st) 2
Kervel (g) 200
Ui, fijngesnipperd (st) 2
Courgette, in blokjes (st) 1

Instructions

  • Fruit de ui in wat olie aan.
  • Voeg de courgette- en de aardappelblokjes toe. Stoof even mee.
  • Voeg de groentebouillon toe. Voeg de bouquet garni toe.
  • Doe de kervel bij de soep.
  • Zorg dat alles onder staat. Laat rustig gedurende een 20- tal min. sudderen.
  • Verwijder de bouquet garni. Mix de soep.
  • Voeg de room toe.
  • Voeg de rijst toe en laat de rijst in een 15-tal min. gaar koken.
  • Kruid af met peper en zout.

Notes

Tip

  • Jeroen Meeus doet bij een van zijn kervelsoeprecepten kleine blokjes witte pens. Zo maak je er een meer gevulde soep van. De blokjes kan je samen met de rijst toevoegen.