Courgette-kervelsoep

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Courgette-kervelsoep


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Olie
Room (ml) 100
Risotto (g) 20
Groentebouillon (L) 2
Bouquet garni (st) 1
Groene selder, fijngesneden (stengel) 4
Bloemige aardappel, in blokjes (st) 2
Kervel (g) 200
Ui, fijngesnipperd (st) 2
Courgette, in blokjes (st) 1

Instructions

  • Fruit de ui in wat olie aan.
  • Voeg de courgette- en de aardappelblokjes toe. Stoof even mee.
  • Voeg de groentebouillon toe. Voeg de bouquet garni toe.
  • Doe de kervel bij de soep.
  • Zorg dat alles onder staat. Laat rustig gedurende een 20- tal min. sudderen.
  • Verwijder de bouquet garni. Mix de soep.
  • Voeg de room toe.
  • Voeg de rijst toe en laat de rijst in een 15-tal min. gaar koken.
  • Kruid af met peper en zout.

Notes

Tip

  • Jeroen Meeus doet bij een van zijn kervelsoeprecepten kleine blokjes witte pens. Zo maak je er een meer gevulde soep van. De blokjes kan je samen met de rijst toevoegen.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020