Courgette-kervelsoep
Description
4
Scale
Ingredients
Olie | |
Room (ml) | 100 |
Risotto (g) | 20 |
Groentebouillon (L) | 2 |
Bouquet garni (st) | 1 |
Groene selder, fijngesneden (stengel) | 4 |
Bloemige aardappel, in blokjes (st) | 2 |
Kervel (g) | 200 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 2 |
Courgette, in blokjes (st) | 1 |
Instructions
- Fruit de ui in wat olie aan.
- Voeg de courgette- en de aardappelblokjes toe. Stoof even mee.
- Voeg de groentebouillon toe. Voeg de bouquet garni toe.
- Doe de kervel bij de soep.
- Zorg dat alles onder staat. Laat rustig gedurende een 20- tal min. sudderen.
- Verwijder de bouquet garni. Mix de soep.
- Voeg de room toe.
- Voeg de rijst toe en laat de rijst in een 15-tal min. gaar koken.
- Kruid af met peper en zout.
Notes
Tip
- Jeroen Meeus doet bij een van zijn kervelsoeprecepten kleine blokjes witte pens. Zo maak je er een meer gevulde soep van. De blokjes kan je samen met de rijst toevoegen.