Costolette di maiale con salvia

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Costolette di maiale con salvia


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardappelblokjes, voorverpakt (g) 400
Varkenskarbonade, dik gesneden (st) 2
Prinsessenboontjes (g) 300
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook (st) 3
Prosciutto crudo (plakjes) 2
Pancetta, in reepjes (plakjes) 3
Gedroogde abrikozen, fijngesneden 2
Salie (blaadjes) 12
Roomboter, ijskoud, in kleine blokjes (g) 25
Olijfolie  
Witte wijnazijn (naar smaak)  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Aardappelen

  • Kook de aardappelblokjes in zout water, 3 à 4 min. Giet af en laat uitdampen.
  • Neem een passende ovenschaal. Doe de pancettareepjes, de aardappelblokjes, 4 blaadjes salie en 2 ongepelde lookteentjes in de schaal. Overgiet rijkelijk met olijfolie. Kruid af met peper en zout.
  • Zet in de voorverwarmde oven. Bak verder gedurende ca. 30 min.

Varkenskarbonade

  • Leg de karbonades op een snijplank. Steek met een klein mes horizontaal in de zijkant. Zorg er voor dat je goed in het midden van het vlees blijft want je mag niet door het vlees snijden. Maak een ‘beursje’.
  • Hak fijn met de blender: 4 blaadjes salie, 1 teentje look, prosciutto, abrikozen, boterblokjes, peper, zout.
  • Vul de karbonade met het mengsel. Sluit het beursje met een prikker.
  • Bak de karbonades in olijfolie 3 min. aan elke zijkant goudbruin.
  • Leg de karbonade bij de aardappelen. Leg de resterende 4 mooie salieblaadjes op het vlees, 2 per stuk vlees. Laat nog 8 min. verder garen in de oven.

Princesseboontjes

  • Kook de prinsessenboontjes in ca. 8 min.  beetgaar in licht gezouten water. Giet af.
  • Fruit de sjalot in wat olie aan. Voeg de prinsessenboontjes toe en laat nog even stoven. Kruid af met peper en zout.
  • Voeg naar smaak een klein scheutje witte wijnazijn (of appelazijn) toe.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020