Chinese kool met wortelen en gember, varkenskotelet en aardappelen
Description
2
Varkenskoteletten staan zelden op het menu bij ons thuis. Het vlees is taai als je ze gewoon bakt. Lang laten stoven maakt het vlees wel mals, maar dan kan je ook ander vlees gebruiken.
Ik heb nu enige tijd een eenvoudige sous vide toestel. De koteletten zijn hier eerst in gegaard en dan gebakken. Wat een immens verschil! Het vlees is nu wel sappig en mals. Ik ben echt wel fan van de sous vide techniek voor vlees en vis. Ja, het duurt ook even voor het vlees gaar is met de sous vide techniek, maar je hebt er geen omkijken naar. Je kan het vlees ook vooraf garen en enkele dagen sous vide in de ijskast bewaren. Dat heeft dus ook zijn voordelen.
Scale
Ingredients
Varkenskotelet (st) | 2 |
Mosterd | |
Chinese kool, in repen gesneden (st) | ½ |
Wortel, grof geraspt (st) | 2 |
Gember, fijngesnipperd (cm) | 1 |
Aardappelen (g) | 400 |
Olie | |
Groentesausbinder | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappelen
- Kook de aardappelen in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
Groenten
- Stoof in olie de wortelen aan.
- Als ze bijna beetgaar zijn, voeg dan de Chinese kool en de gember toe.
- Voeg een beetje water toe.
- Stoof alles beetgaar.
- Bind het vocht met groentensausbinder.
- Kruid af met peper en zout.
Kotelet
- Kruid de varkenskoteletten met peper en zout.
- Smeer de kotelet in met mosterd.
- Bak de kotelet aan beiden kanten goudbruin in wat olie.
- Laat zachtjes verder garen.